Prof. Dr. Pim Fortuyn

Prof. Dr. Pim Fortuyn

19 februari 1948 - 6 mei 2002

Ik zal zeggen wat ik denk,
en ik zal doen wat ik zeg...

Op 6 mei, even na zes uur, werd Pim Fortuyn in het Hilversumse Mediapark door meerdere schoten getroffen. Hij had kort daarvoor meegewerkt aan een rechtstreekse radio-uitzending.

Volgens de laatste peilingen zou zijn Lijst Fortuyn de Tweede Kamer-verkiezingen van 15 mei gaan winnen, waarmee het door hem nagestreefde premierschap binnen handbereik lag. Negen dagen voor deze verkiezingen overleed Pim Fortuyn, kort na de aanslag, aan zijn verwondingen.

Pim Fortuyn werd geboren in Velsen en behaalde in 1971 zijn doctoraat sociologie. Negen jaar later promoveerde hij in de sociale wetenschappen. Hij was korte tijd werkzaam bij de SER en was directeur van de OV Studentenkaart BV. In 1990 werd hij bijzonder hoogleraar aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

"Professor Pim" liet in de media veelvuldig van zich horen, en schuwde de controverse niet. Op flamboyante wijze verkondigde hij zijn mening, die in de loop der jaren zijn neerslag vond in talloze publicaties.

Op 25 november 2001 werd hij gekozen tot lijsttrekker van Leefbaar Nederland. Sinds 20 januari voerde hij de Rotterdamse afdeling van deze partij aan, waarmee hij bij de gemeenteraadsverkiezingen een overtuigende overwinning boekte. Intussen brak hij op 9 februari met de landelijke partij, om twee dagen later de Lijst Pim Fortuyn te presenteren.

Met zijn boek "De puinhopen van paars" als leidraad begon hij aan een politieke opmars die op 6 mei op brute wijze een halt werd toegeroepen. Pim Fortuyn werd 54 jaar.
< Vorige         61 t/m 80 van 23936        Volgende >
Pim,

We missen je nog steeds.

Groetjes Jessica

Ps Volgens mij zit je nog steeds te kijken van achter je wolk. 
Op 27 mei 2004
om 14:04 getekend door:
J.e.s.s.i.c.a.
Dit is niet ok
Lieve Pim,

We missen je nog zo ontzettend. Was JIJ maar blijven leven.

Rust zacht, lieve Pim. 
Op 25 mei 2004
om 16:30 getekend door:
N.i.c.o.
Dit is niet ok
Lieve Pim,

Al Qaida heeft inmiddels 18.000 strijders voor zijn jihad klaarstaan meldt de krant. Ook in Marokko, Kenia , Indonesie en Saoedi Arabië.

Het is inderdaad een gevaar, de Politieke Islam. JIJ hebt het voorzien Pim en ons gewaarschuwd...

De Maya's hebben voorspeld dat de wereld in 2010 voorgoed vergaat, ook die hebben in AL hun Vorrspellingen gelijk gehad, vreselijk allemaal.

Slaap zacht liefste Pim. 
Op 25 mei 2004
om 13:24 getekend door:
N.a.d.i.n.e.
Dit is niet ok
Martin, er is een verschil tussen woorden met iemand hebben of iemand willens en wetens de grond in trappen met argumeneten die kant nog wal raken. Dat laaste was toch de taktiek van links.

Pim rust zacht
Yvonne. 
Op 23 mei 2004
om 12:07 getekend door:
y.v.o.n.n.e.
Dit is niet ok
Ik lees dit register wel eens door en mag ik daar bij deze aan toevoegen dat het niet altijd de linkerkant van het politieke spectrum was die woorden met Fortuyn had. Ook menig politicus van rechterzijde was daar niet vies van.

Als je het breder bekijkt blijft het fenomeen 'demoniseren' eigenlijk in stand, of heb ik het nou mis? 
Op 22 mei 2004
om 18:53 getekend door:
M.a.r.t.i.n.
Dit is niet ok
pim je leeft nog steeds voort in de harten van duizenden Hollanders.
Ik ben zelf islamistisch en jij was de enige politicus die ons serieus nam.

Dat was iets unieks en daarom mag jij nooit vergeten worden. 
Op 22 mei 2004
om 16:20 getekend door:
I.m.a.u.d.
Dit is niet ok
Lieve Pim,

Ik denk nog zo vaak aan je, hoe mooi het was geweest wanneer jij had mogen blijven leven... Door de demonisering van de (s)Linkse kerk werden mensen bang van je, dat was ook hun bedoeling... de viezerikken! Jij was voor vrijheid van iedereen, ook van Moslims, maar NIET van de fundamentalistische moslims, terecht!

Veel liefs Pim, ik blijf je trouw tot mijn dood, 
Op 21 mei 2004
om 13:38 getekend door:
C.h.a.z.i.a.
Dit is niet ok
Lieve Pim,

je bent een oprecht mens, en dat zal je altijd blijven!
Ik respecteer je om dat je een mens ben maar bovenal bewonder ik je.

voor die Dries die denkt dat vrijheid van meningsuiting iemand tot op de grond afbranden is...zal toch die ene hersencel eens wat vaker moeten aanspreken. Dries rot van deze site op en ga fietsen stelen op het station!

Natas 
Op 21 mei 2004
om 0:01 getekend door:
N.a.t.a.s.h.a.
Dit is niet ok
dag lieve pim rust zacht 
Op 20 mei 2004
om 17:27 getekend door:
f.a.m...p.o.s.t.m.a.
Dit is niet ok
Ik heb nog steeds hele grote bewondering voor je Pim, Grote Ziener. Jij bedoelde het zo goed met Nederland. Dank je voor alles MOOI MENS! 
Op 20 mei 2004
om 13:53 getekend door:
T.h.e.r.a.
Dit is niet ok
Ach lieve Pim,

De Volkskrant probeert je weer in de negatieve hoek te drukken : JIJ zou voor intolerantie hebben gezorgd als erfenis aan ons!
Haha! JIJ bent NIET de intolerante burger maar de MILITANTE moslims die Homo's willen doden zijn de vleesgeworden intolerantie! Dat willen ze NIET horen bij de Volkskrant dus roepen ze maar weer wat daar. Jij bent overleden dus wat is er makkelijker dan het volk weer te manipuleren met hun leugens over jou? Als er 1 mens voor persoonlijke vrijheid en tolerantie was dan was jij het wel. Jij kwam op voor de mensenrechten door de voortzetting van de scheiding van Kerk en Staat! Jij kwam op voor de gelovigen maar NIET de militante extreme gelovigen die jij terecht als gevaar zag. Jij verbood NIEMAND hun geloof! JIJ wilde persoonlijke vrijheid voor IEDEREEN, daarom wilde je minderheden laten emanciperen!

Tja, die Volkskrant, die noemt zich dan een 'Kwaliteitskrant", nou ja volgens zichzelf en hun nepotistische vriendenkringetje dan. Wij weten wel beter! Ben blij dat ik na jouw dood die Volkskrant vol aperte leugens heb opgezegd, geen seconde spijt van gehad! En het scheelt mij heeeeeel veel geld ook nog eens!

Slaap zacht integere lieve Prins! 
Op 20 mei 2004
om 12:31 getekend door:
N.i.c.o.l.i.n.e.
Dit is niet ok
Lieve pim..
JY was de HELD van mij en mijn famillie..
Mensen die jou haatte snapten je niet, waren dom en blind wilden de problemen niet zien..
JY bent de minister president van mij en mijn familie..
We zullen blijven strijden voor jou ideen!! 
Op 19 mei 2004
om 23:13 getekend door:
M.e.l.i.s.s.a.
Dit is niet ok
Vreemd dat zelfs twee jaar na jouw dood bepaalde mensen van de media menen jou te moeten verguizen.
Dan Rob Hoogland. Hij schreef een prachtige column voor jou op 7 mei jl. Elk bericht waarin jou wordt recht gedaan doet mij goed. Daarom ben ik zo vrij de bewuste column van Rob Hoogland hier te kopieren.

WOND
Aan het feit dat het precies twee jaar geleden was dat Pim Fortuyn werd vermoord, werd gisteren op de tv nog wel aandacht besteed. Maar het aantal minuten was alweer beduidend minder dan vorig jaar en ik vrees dat de opkomst bij de verschillende herdenkingen eveneens kleiner was.

Kennelijk heelt de tijd zelfs deze wond.
Dat merk ik ook aan mezelf, al voelde ik enkele dagen geleden toch nog ouderwetse ergernis opborrelen.
Een wijsneus in dienst van NRC Handelsblad voelde zich in een debat op Radio 1 met Henri Beunders en Maurice de Hond toch weer geroepen verbale kogels op Fortuyn af te vuren, zeg maar geheel in de stijl van zijn krant, die op 6 mei 2002, zo ongeveer op het moment dat Volkert zijn taak op het Hilversumse Mediapark volbracht, in de bus gleed met een hoofdredactioneel commentaar waarin Fortuyn op nagenoeg dezelfde wijze werd afgeslacht.

„Deze dagen symboliseren de heroprichting van het vrije Nederland, waar je mag zeggen wat je wilt, geloven wat je wilt, ongeacht huidskleur, ras of nationaliteit”, schreef men toen.
„Het is de trots van Nederland dat we hier juist niet de ene cultuur beter vinden dan de andere. Dat we hier mensen gelijk behandelen in een open samenleving. Dat we ons hier de xenofoben en racisten van het lijf wensen te houden. Het is een grote schande dat we zestig jaar na dato een politicus in ons midden daaraan moeten herinneren.” Toen de meeste NRC-abonnees dat lazen, lag Pim Fortuyn al, badend in zijn bloed, op de grond.

Je zou bijna denken dat Volkert van der G. het stuk die namiddag eerst uit het hoofd heeft geleerd en het daarna, kort voordat hij de trekker overhaalde, in trance prevelde, als een islamitische terrorist vlak voor een zelfmoordactie wanneer hij een koranvers citeert waarmee Bin Laden c.s. hem hebben gehersenspoeld.

Maak ik mij dus toch weer druk!
Nou ja, helemaal onlogisch is dat ook weer niet.
Veel van Fortuyns denkbeelden worden momenteel verwezenlijkt. Of het daaraan ligt weet ik niet, maar wat ik wel weet is dat het nu, na twee jaar van betrekkelijke rust, langzamerhand weer in begint te raken om hem en zijn gedachtegoed op dezelfde wijze als destijds in dat dagblad te attaqueren, zoals een artikel in De Volkskrant gisteren bewees, waarin hij er postuum voor verantwoordelijk werd gehouden dat Nederland ´zo intolerant´ is geworden.

Een tamelijk belangrijke vraag werd niet gesteld: welke inwoners van Nederland zijn zo intolerant?
Fortuyn had het wel geweten. 
Op 19 mei 2004
om 19:04 getekend door:
C.i.l.i.a.
Dit is niet ok
Liefste Pim,

Vreemd dat jij gedemoniseerd werd, terwijl het echte Grote Gevaar, Abu Jahjah die in Nederland een Islamitische Staat wil stichten, niet gedemoniseerd wordt! Mensen zien maar niet in dat deze man de nieuwe NSB-er is. Hij wil uiteindelijk onze democratie om zeep helpen en de moslims aan de macht, mensen vergeten de consequenties hiervan.

"Ach het zal zo'n vaart niet lopen", of "Nou ja dan zijn de moslims dadelijk aan de macht, so what" vind ik erge naieve uitspraken, beetje heel erg dom!

Weleens de Shariawetten gelezen die zij propageren? Nee... mensen willen dat liever niet lezen, zoals mensen vroeger ook zeiden : 'Die Adolf H., dat zal wel meevallen, dat loopt wel los'. Het viel dus NIET mee.

JIJ, lieve Pim, hebt ons in ieder geval gewaarschuwd. Ach Grote Ziener, daardoor ben jij bespot en letterlijk afgemaakt als 'gevaarlijk mens'. Maar JIJ was het gevaar juist NIET! 
Op 19 mei 2004
om 10:12 getekend door:
V.e.r.o.n.i.q.u.e.
Dit is niet ok
Lieve Pim, Diep in m,n hart zal je altijd mijn grootste held blijven! 
Op 18 mei 2004
om 18:13 getekend door:
S.a.n.d.r.a.
Dit is niet ok
het is weer twee jaar geleden dat jij vermoord werd we hebben jou vlag weer op gehangen om dat we je niet willen en kunnen vergeten ik heb naar jou broer gekeken op de tv die jonge zag er zo verdrietig uit mijn hart gaat er van janken ik hoop dat er ooit een tweede pim kom en onze wensen uit laat komen zo dat wij allen in vrijheid kunnen leven nu doen wij dat niet we zeggen van wel maar ik merk er niet van en ik denk velen met mijn ik gaat weg uit mijn omgeving om dat ik heeeel bang ben ik ben bedreigt en geslagen ik ben naar de polieti geweest en weet je wat er gezegt woord dat ik rascisties ben nu zeg ik je wat ik ben een joodse vrouw mijn man is duitser volgens mijn zeg het meer dan genoeg ik woord er zo verdrietig van pim jou is dat ook over komen alleen heb jou dat ook nog eens jou leven gekost als je een virus versprijd op het net dan kan je 8 jaar verwachten een jongen die een jonge man dood schiet krijg 5 jaar daar zijn toch geen woorden voor ik wenst de broers van pim en zijn zwagerinnetje en zijn hondjes mensen die hem dierbaar zijn heel veel sterkte toe in deze nare tijden van ons bestaan en pim jij was en is nu nog de man van heeel nederland en ver daar buiten rust zacht lieve pimmetje 
Op 16 mei 2004
om 14:43 getekend door:
n.e.l.l.i.e.
Dit is niet ok
Lieve Pim,

Vijftien mei, een beladen datum. Jouw lang verwachte gloriedag werd twee jaar geleden een bijzonder droevige. Door het biologische monster hebben wij nu een tuinkabouter als premier, het contrast had niet groter kunnen zijn. Maar jij bent en blijft toch onze enige echte Minister President, niemand neemt immers jouw opvolger serieus. Jij regeert nog steeds, al jouw plannen worden langzamerhand werkelijkheid. Men kan toch ook niet anders? Steeds meer mensen zien in hoe gelijk jij hebt gehad in alles en wat voor een vooruitziende blik je had. Maar jij zou het ongetwijfeld oneindig veel beter hebben gedaan. We gaan je allemaal steeds meer missen. Ik zou mijn leven ervoor willen geven om je terug te halen. Maar zo werkt het helaas niet. Rust maar zacht lieverd, jij hebt je uiterste best gedaan voor ons en het ultieme offer gebracht. Je leeft eeuwig voort in ons aller harten en wij strijden door voor jou! Forever At Your Service! 
Op 16 mei 2004
om 1:16 getekend door:
M.a.r.i.a.n.
Dit is niet ok
Lieve Pim,

Vandaag precies 2 jaar geleden werd jij míjn Minister President en dat zal altijd zo blijven. You're my Mister President 4ever. Ik hou van je,

Jo 
Op 15 mei 2004
om 23:28 getekend door:
j.o.
Dit is niet ok
we missen je 
Op 15 mei 2004
om 18:33 getekend door:
w.e.n.d.y. .s.c.h.a.r.l.o.o.
Dit is niet ok
Lieve Pim,

We missen je nog elke dag. Het gemis wordt steeds sterker. Morgen voor twee jaar geleden was jij hoogstwaarschijnlijk onze Minister President geworden. Dat hebben ze van ons afgenomen, willens en wetens.! De sLinkse kerk!
DAT ZULLEN WE ZE NOOIT VERGEVEN1

Slaap zacht, lieve schone Prins. 
Op 14 mei 2004
om 19:28 getekend door:
M.i.r.j.a.m.
Dit is niet ok
< Vorige        1 2 3 4 5 6 7 ... 1197      Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
beheerder
op 6 mei 2002

Contact met beheerder >
Contact met beheerder:


  annuleren

Register verlengen >
Voor dit register is het helaas niet mogelijk een boekje te maken.
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto