Prof. Dr. Pim Fortuyn

Prof. Dr. Pim Fortuyn

19 februari 1948 - 6 mei 2002

Ik zal zeggen wat ik denk,
en ik zal doen wat ik zeg...

Op 6 mei, even na zes uur, werd Pim Fortuyn in het Hilversumse Mediapark door meerdere schoten getroffen. Hij had kort daarvoor meegewerkt aan een rechtstreekse radio-uitzending.

Volgens de laatste peilingen zou zijn Lijst Fortuyn de Tweede Kamer-verkiezingen van 15 mei gaan winnen, waarmee het door hem nagestreefde premierschap binnen handbereik lag. Negen dagen voor deze verkiezingen overleed Pim Fortuyn, kort na de aanslag, aan zijn verwondingen.

Pim Fortuyn werd geboren in Velsen en behaalde in 1971 zijn doctoraat sociologie. Negen jaar later promoveerde hij in de sociale wetenschappen. Hij was korte tijd werkzaam bij de SER en was directeur van de OV Studentenkaart BV. In 1990 werd hij bijzonder hoogleraar aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

"Professor Pim" liet in de media veelvuldig van zich horen, en schuwde de controverse niet. Op flamboyante wijze verkondigde hij zijn mening, die in de loop der jaren zijn neerslag vond in talloze publicaties.

Op 25 november 2001 werd hij gekozen tot lijsttrekker van Leefbaar Nederland. Sinds 20 januari voerde hij de Rotterdamse afdeling van deze partij aan, waarmee hij bij de gemeenteraadsverkiezingen een overtuigende overwinning boekte. Intussen brak hij op 9 februari met de landelijke partij, om twee dagen later de Lijst Pim Fortuyn te presenteren.

Met zijn boek "De puinhopen van paars" als leidraad begon hij aan een politieke opmars die op 6 mei op brute wijze een halt werd toegeroepen. Pim Fortuyn werd 54 jaar.
        1 t/m 20 van 23936        Volgende >
Beste Mensen,

Dit register is nu gesloten voor nieuwe boodschappen aan Pim, maar u kunt uw berichtjes blijven plaatsen in het Gastenboek / Gedenkplek voor Pim, dat te vinden is op de site:
//home.wanadoo.nl/mdeboyen (Website 2004)

Motto bij deze service is: "Wie in dit register schrijft, zorgt dat het netjes blijft."

Met Fortuynlijke Groet,
Marian. 
Op 10 augustus 2004
om 12:20 getekend door:
M.a.r.i.a.n.n.e. .H.o.u.t.z.a.g.e.r.
Dit is niet ok
Lieve Pim,

Velen zijn met vakantie, daarom is het zo stil op jouw site. Ik vergeet je niet zoals je ziet.
We zullen er hard aan werken om de LPF weer goed op de kaart te krijgen, lieve Pim. Ze hebben nu ervaring en het gaat weer stukken beter. We vergeten je niet Pim!

Slaap zacht... 
Op 13 juli 2004
om 10:53 getekend door:
F.e.l.i.c.e.
Dit is niet ok
"Minister President Kok, ook U bent mijn Minister President..."
Citeerde ik de woorden van Pim, was dit geen noodkreet? 
Op 9 juli 2004
om 20:28 getekend door:
r.o.b.
Dit is niet ok
Pim, you were the best!


With deep respect, 
Op 9 juli 2004
om 11:04 getekend door:
C.a.r.o.l.l.
Dit is niet ok
Lieve Pim,

Ik heb al zo vaak naar je geschreven, ik voel nog steeds de behoefte na al die jaren. Ik hoop dat de LPF nu al zijn oude leden weer terugkrijgt. Het was niet aan de VVD om jouw programma over te nemen. Het is echter wel prettig dat er tenminste iets naar jouw geest wordt uitgevoerd. Je had immers toch gelijk, dat beseffen nu eindelijk meerdere mensen. Nog steeds zijn er publieke personen zeer behoedzaam om naar jouw moord te verwijzen bij tegenwoordige demoniseringen. Iedereen weet van jouw moord en denkt eraan maar het wordt vaak niet hardop gezegd. Het is de schaamte Pim, de diepe schaamte over wat men jou heeft aangedaan.

Jouw broer schrijft nu het Fortuynistisch Manifest, in jouw geest. Hij doet dat niet alleen hoor. In oktober zal het klaar zijn. Lieve Pim, vergeef de mensen die jou zo slecht behandeld hebben, ik kan het haast niet, misschien jij wel want jij bent grootser en wijzer dan ik.

Dank voor alles, lieve integere moedige Pim! 
Op 6 juli 2004
om 16:32 getekend door:
J.e.a.n.i.n.e.
Dit is niet ok
IK HOU VAN JE PIM

liefs, claudia 
Op 6 juli 2004
om 14:33 getekend door:
c.l.a.u.d.i.a.
Dit is niet ok
PIM,
Hoe graag wij je ook als premier hadden bezig gezien, hoe benieuwd we ook waren naar hoe het allemaal gelopen zou zijn het aller ergste blijft dat die... jou je leven heeft afgenomen. De jaren die je nog voor je had ongeacht hoe de dingen gegaan zouden zijn. Als zoveel mensen nog zo lang daar mee bezig zijn is het haast niet voor te stellen hoe het voor je familie moet zijn. Dat is het aller ergste.

Lieve PIM rust zacht. 
Op 6 juli 2004
om 11:06 getekend door:
y.v.o.n.n.e.
Dit is niet ok
Vaak probeer ik me die laatste minuten van jouw leven voor te stellen:
Het ene moment ben je blij en gelukkig. Je had zo’n leuk gesprek gehad met die radio dj.
Men liep je nog achterna want je had je fles wijn vergeten. Lachend zag je nog een schim voorbij gaan. Hij had een baseball petje op. Het volgende moment voel je een oerpijn. Heel even ben je je ervan bewust dat je doodgaat. En je weet dat er geen ontkomen meer is. Dan glijd je weg in het grote onbekende…
We hadden toen nog geen minister-president die het opnam voor een bedreigde burger.
r.i.p. 
Op 6 juli 2004
om 7:13 getekend door:
C.i.l.i.a.
Dit is niet ok
Lieve Pim,

Weer een maand voorbij, hoe snel gaat toch de tijd. Wat blijft is het grote verdriet om jouw heengaan. Het zal nooit slijten bij al jouw volgelingen. We missen je meer en meer.
Premier Potter is voorzitter van de EU geworden en wordt daarbij bekend in heel Europa. Hij maakt vele leuke trips en reizen en komt op bezoek bij de groten der aarde. Dat mocht jou allemaal niet te beurt vallen, arme Pim! Je had zoveel ambities, zoveel dromen, die grotendeels onvervuld bleven. Wat je hebt bereikt kwam door jouw enorm doorzettingsvermogen, ondanks veel tegenwerking van lieden om je heen. Deze week beluisterde ik weer eens het geluidsfragment waarin Geeltand laatdunkend deed over je prachtige boeken en jou met duivels genoegen bezeerde. Jouw "boekjes" zouden nog voor geen gulden aan informatie bevatten. Dit was de kinderlijke jalouzie van een niksnut die zelf niets gepresteerd heeft. Niettemin zal het jou weer verschrikkelijk veel pijn hebben gedaan. Ook zou jij volgens Geeltand een racist en fascist zijn geweest. De lelijkerd! Moge de duvel hem halen.
Slaap maar zacht, lieve Pimmiemans, je bent toch onze Premier en regeert over het graf. Dag HELD van Nederland. Wij houden van je en blijven doorstrijden voor jou!
Forever At Your Service! xxx 
Op 6 juli 2004
om 1:38 getekend door:
M.a.r.i.a.n.
Dit is niet ok
Alles is uitgekomen Pim! Als ze acht jaar geleden naar jou hadden geluisterd en op alles al een beetje hadden bezuinigt dan hadden ze nu niet zo'n inhaalslag hoeven te leveren. Nu willen ze plukken van een kale kip; maar ja...dat gaat niet. Iedere dag denk ik aan je en steeds herlees ik je boeken. Steeds meer komt uit. Jammer dat er zovelen blind blijven en een mening hebben zonder dat ze je boeken hebben gelezen. 
Op 3 juli 2004
om 0:26 getekend door:
R.e.n.é.
Dit is niet ok
Lieve Pim,

Je zorgenkindje -de LPF- heeft een heel nieuw Hoofdbestuur, de leden van de LPF zijn er heel enthousiast over. Het ziet er dit keer heel democratisch uit. Ook ik heb in dit bestuur het volle vertrouwen. Misschien keert alles weer ten goede met de LPF, want jouw moed en jouw ideeen zullen in onze harten blijven bestaan. Je hebt ons zoveel nagelaten! Dank je wel lieve Pim! 
Op 2 juli 2004
om 9:45 getekend door:
F.l.o.o.r.t.j.e.
Dit is niet ok
we zulle je nooit vergeten pim ! 
Op 2 juli 2004
om 3:47 getekend door:
j.o.w.
Dit is niet ok
Rust In Vrede... 
Op 1 juli 2004
om 22:25 getekend door:
R.o.n.a.l.d.
Dit is niet ok
Dag lieve Pim,

Elke dag is er wel iets dat ik nog even aan je denk. Ik mis je nog steeds!
Bedankt voor je moed en alles wat je voor ons hebt willen uitvoeren. Je blijft in onze gedachten!

Liefs jeanine 
Op 1 juli 2004
om 21:32 getekend door:
Dit is niet ok
Ik vind het heel erg dat de man die zijn mening gaf van het leven is beroofd.
Daarom wil ik zijn familie en vrienden sterkten wensen.
En pim jou zullen we niet gauw vergeten. 
Op 1 juli 2004
om 14:24 getekend door:
t.a.n.j.a.
Dit is niet ok
Zo zie je maar liefste Pim, er bestaan ook lieve Mohammeds die jou wel hebben begrepen!! Dat is wel heel fijn! Het geeft aan dat er ook Islamieten zijn die zich wel in jou werkelijke doel in het leven, verdiepten.

Waarschijnlijk heeft deze lieve Mohammed ook het filmpje gezien bij : www.pimfortuyn.com met de link 'archief'. Daar staat te lezen en te zien wat onderstaande Mohammed bedoelde. Dank je wel voor de lieve woorden voor Pim, Mohammed.

Dag Pim, vergeten doen we je niet! 
Op 29 juni 2004
om 11:22 getekend door:
T.i.a.r.a.h.
Dit is niet ok
pim je leeft nog steeds voort in de harten van duizenden Hollanders.
Ik ben zelf islamistisch en jij was de enige politicus die ons serieus nam.

Dat was iets unieks en daarom mag jij nooit vergeten worden. 
Op 28 juni 2004
om 18:04 getekend door:
M.o.h.a.m.m.e.d.
Dit is niet ok
Pim...

man van vele woorden,
maar ook zeker een man die de
woorden tot daden wilde maken,
jammer genoeg is je dit ontnomen
omdat er in dit (ondanks) democratische land, mensen zijn die andermans mening niet respecteren, hebben ze jou het leven ontnomen, maar er is een groep, die verder gaat met vechten, die jou mening WEL respecteren en er ook echt werk van maken, en ik weet zeker dat jij vanuit daarboven dit in de gaten houd,
pim you'll never walk alone...

veel liefs!!! 
Op 26 juni 2004
om 17:05 getekend door:
H.a.r.d.e. .K.e.r.n. .H.e.e.z.e.
Dit is niet ok
Jeetje PIM,

Ik lees net dat de bewindslieden INEENS door hebben hoe de dingen werken. In het stuk in de krant dat ze zich zo ergeren aan het afbranden van Dick Advocaat.

Als Jan Mulder of Jack van Gelder opmerkingen maken over Advocaat dan nemen de mensen dat over als kudde dieren. Ze vragen zich af of je iemand wel op zo'n wijze mag zwartmaken. ( zie het AD, 'Stop met afkraken van de bondscoach')

Zijn ze er nu INEENS achtergekomen hoe dat werkt??? Wisten de bewindlieden van toen niet dat dat ook zo zou werken toen ze jouw verguisde ,afbrande en nog veel erger.???
Misschien gebruikte ze een hoger niveau nederlandse taal maar blijft het resultaat niet hetzelfde???

Wat een HYPOCRIET stelletje...

Lieve PIM rust zacht. 
Op 25 juni 2004
om 9:19 getekend door:
y.v.o.n.n.e.
Dit is niet ok
Liefste Pim,

Je bent mijn grote held en dat zul je altijd blijven! In ALLES heb je gelijk gekregen, Grote Ziener!
Rust zacht.

Liefs, 
Op 24 juni 2004
om 17:06 getekend door:
T.i.a.r.a.h.
Dit is niet ok
       1 2 3 4 5 6 7 ... 1197      Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
beheerder
op 6 mei 2002

Contact met beheerder >
Contact met beheerder:


  annuleren

Register verlengen >
Voor dit register is het helaas niet mogelijk een boekje te maken.
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto