Prof. Dr. Pim Fortuyn

Prof. Dr. Pim Fortuyn

19 februari 1948 - 6 mei 2002

Ik zal zeggen wat ik denk,
en ik zal doen wat ik zeg...

Op 6 mei, even na zes uur, werd Pim Fortuyn in het Hilversumse Mediapark door meerdere schoten getroffen. Hij had kort daarvoor meegewerkt aan een rechtstreekse radio-uitzending.

Volgens de laatste peilingen zou zijn Lijst Fortuyn de Tweede Kamer-verkiezingen van 15 mei gaan winnen, waarmee het door hem nagestreefde premierschap binnen handbereik lag. Negen dagen voor deze verkiezingen overleed Pim Fortuyn, kort na de aanslag, aan zijn verwondingen.

Pim Fortuyn werd geboren in Velsen en behaalde in 1971 zijn doctoraat sociologie. Negen jaar later promoveerde hij in de sociale wetenschappen. Hij was korte tijd werkzaam bij de SER en was directeur van de OV Studentenkaart BV. In 1990 werd hij bijzonder hoogleraar aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

"Professor Pim" liet in de media veelvuldig van zich horen, en schuwde de controverse niet. Op flamboyante wijze verkondigde hij zijn mening, die in de loop der jaren zijn neerslag vond in talloze publicaties.

Op 25 november 2001 werd hij gekozen tot lijsttrekker van Leefbaar Nederland. Sinds 20 januari voerde hij de Rotterdamse afdeling van deze partij aan, waarmee hij bij de gemeenteraadsverkiezingen een overtuigende overwinning boekte. Intussen brak hij op 9 februari met de landelijke partij, om twee dagen later de Lijst Pim Fortuyn te presenteren.

Met zijn boek "De puinhopen van paars" als leidraad begon hij aan een politieke opmars die op 6 mei op brute wijze een halt werd toegeroepen. Pim Fortuyn werd 54 jaar.
< Vorige         21 t/m 40 van 23936        Volgende >
Lieve Pim,

Het woord : 'Islam' betekent 'onderworpene' aan Allah. Want Allah is Akbar en de rest is Calimero.

Vrijheid van godsdienst geldt niet in de Islam, tegen Christenen en Joden moet gevochten worden (Jihad) en ongelovigen gaan meteen het hellevuur in, samen met de homo's en ongehoorzame Islamieten.

Moeten we dit soort geloofsovertuigingen toejuichen? Denk het niet. Vrijheid van godsdienst is een groot goed maar niet als er misbruik van wordt gemaakt door hevige superieuriteitsgevoelens van een vreemde extreme godsdienst.

De Islam zweert bij armoede, de heiligverklaring van Allah en strikte, onverbiddelijke gehoorzaamheid, dat doen het Christendom en Jodendom niet!

Abu Jahjah wil hier de SHARIAWETTEN introduceren, een tweede Iran dus. Zitten we daar op te wachten met elkaar? NEEN! In Iran willen ze ook hervormingen, mag niet! Zie de wanhoop in Iran, de mensen staan in Teheran in de rij te trappelen om zich op te geven bij de eerste ZELFMOORDACADEMIE (hoe verzin je het!!!)als BOMBCARRIER voor het diepslechte Westen, hun leven is toch niks waard vinden ze.

Maar... ze hebben in Iran toch zelf gekozen (1979) voor Khomeini? Dat wilden ze ZELF!!! Het westen wilde dat juist niet. Tja, dan moet je als land daarna niet gaan zeuren over het Westen dat die zo rijk is!

Jij zag dat soort zaken haarscherp Pim! Dank voor alles! 
Op 21 juni 2004
om 10:56 getekend door:
M.a.r.i.a.
Dit is niet ok
Het is de oneerlijkheid die deze dood zo triest maakt. Iedereen in Nederland wist in zijn hart wel dat je geen fascist of racist was. Het kwam velen echter beter uit om dit zo te stellen. Men was bang voor jouw succes en daarom werd jij gedemoniseerd. In dagblad Trouw van 17 juni jl. las ik over de Canadese tv-journaliste Irshad Manji, een lesbische moslima. Zij stelt in haar boek The Trouble with Islam (Een oproep tot verandering) openlijk de Koran ter discussie. Ze verwijt haar medegelovigen dat deze infantiel met de islam omgaan. Ze zegt in haar boek onder meer: “Men weigert de Koran en de uitspraken van de Profeet aan moderne godsdienstkritiek te onderwerpen. Niet omdat moslims stom zijn, maar omdat zelfs de meeste intellectuelen onder hen nooit kritische vragen leerden stellen over het geloof.”
Moet kritiek noodzakelijkerwijs de dood tot gevolg hebben?
Manji wordt met de dood bedreigd. Jij bent intussen vermoord hier in Nederland en nog niet eens door een moslim. Hoe kon iemand jou zo haten? Ik las nog eens de uitspraken na die de diverse Nederlandse politici te berde brachten toen jij succes kreeg op //members.fortunecity.com/fortuyn.Deze uitspraken hebben zonder enige twijfel gezorgd voor jouw dood.
Lieve Pim, rust in vrede. 
Op 21 juni 2004
om 10:20 getekend door:
C.i.l.i.a.
Dit is niet ok
chantal ik ben het roerend met jou eens want door dat soort mensen waar jij het over heb verpauperd het hier toch langzaam, maar je mag er als nederlander niets van zeggen want dan discrimineer je teveel. 
Op 20 juni 2004
om 21:18 getekend door:
a.r.i.e.
Dit is niet ok
Wat een mooi gedichtje hieronder, ik zou je ook zo mee terug nemen als ik zou kunnen! Lieve mensen, laten we 1 ding NOOIT vergeten : Pim was een integer, goed en lief mens.

Laten jullie je geen rad voor ogen draaien door de Linkse kerk!

De chronologische volgorde was :

Stap 1 : El Moumni noemt Christenvrouwen hoeren en homo's minder dan varkens. De Islam is de superieure godsdienst, het Westen met zijn democratie vindt hij niets, Allah is groot, heel groot.

Stap 2: 11 September 2001 : commentaar overbodig

Stap 3: November 2001 : Pim Fortuyn wordt lijsttrekker van Leefbaar Nederland.

Stap 4 : 9 Februari 2002 : Beroemde interview van de volkskrant, Fortuyn noemt de Islam een 'achterlijke' cultuur als reactie op El Moumni die de Islam als 'superieur' onder de religies ziet.

[In Vrij Nederland zie je in hun artikelen stap 1 + 2 meestal overgeslagen worden, rara hoe kan dat?]

Pim Fortuyn wordt daarna hevig gedemoniseerd, El Moumni, de aanstichter van 'haat' zal later nauwelijks 1 strobree in de weg worden gelegd, immers bij hem is het een geloofsovertuiging...

Fijn geloof... waarbij er opgeroepen wordt om Homo's van het dak af te gooien en te stenigen, ongelovigen de dood in te jagen en Christenen en Joden te kwetsen tot op hun ziel...

MAAR DAAR MAG NIETS OOIT VAN GEZEGD WORDEN!!! Dat zou racisme heten, omgekeerd heet het 'geloofsovertuiging' ... Maar Pim wilde NIEMAND doden, zette niet aan tot haat maar wilde de 'superioriteit van de Islam', sterk betwisten. En zie : waarom komen al die Islamieten naar ons land? Wij hebben goede omstandigheden ; een WW en AOW, kinderbijslag en bijstand, tja altijd makkelijk als je dat in je eigen land niet hebt, maar de Nederlandse taal moeten leren om normaal te kunnen communiceren is weer 'fascistisch' volgens velen, ach ja!

Jij wilde de Islamitische bevolking hier laten emanciperen Pim, net als de Chinezen en Vietnamezen al uit zichzelf deden, nooit last mee gehad! Het kan DUS WEL! Vele Islamieten willen dat niet, vreemd toch?

Dag Pim, Bedankt voor je goede inzet, veeel liefs Chantal 
Op 20 juni 2004
om 19:42 getekend door:
C.h.a.n.t.a.l.
Dit is niet ok
als tranen een trap konden bouwen
en herinneringen een brug
lieve pim
dan klom ik omhoog de hemel in
en nam je me terug 
Op 20 juni 2004
om 19:12 getekend door:
i.k.k.e.
Dit is niet ok
ik zag een dvd over jou pim,waarom ben je dood?jij had wel iets kunnen doen voor het gewone volk!!
als je nu weer zie en je stem weer hoor mis ik je destemeer!!!
kom terug! 
Op 20 juni 2004
om 19:08 getekend door:
h.a.n.n.y.
Dit is niet ok
Kon je nog maar even bij ons zijn Pim, we missen je zo, integere lieve Pim. Dank je wel voor alles!

Slaap maar zacht in je mooie witte paleisje. 
Op 20 juni 2004
om 15:42 getekend door:
N.a.d.i.n.e.
Dit is niet ok
Dag lieve Pim, ik denk nog dagelijks aan je! 
Op 20 juni 2004
om 15:40 getekend door:
M.a.r.c.e.l.l.a.
Dit is niet ok
Nou Pim, eindelijk is het oude, leugenachtige en totaal onbetrouwbare Hoofdbestuur opgestapt. Wat een stel dictators waren dat! Niemand had wat in te brengen en ze brachten de LPF al dichter en dichter bij de afgrond...

Na zoveel kritiek van zowel de fractie, als van de leden als van de financierder wilden ze nog niet weg. Ze waren niet weg te krijgen! Alles hebben ze uit de kast gehaald om geld achterover te drukken, Pim wat hebben ze jouw partij aangedaan. Als dictatoriaal Hoofdbestuur waren ze soms behoorlijk agressief, intimiderend en leugenachtig! Vreemde lui.

Gelukkig zit er nu eindelijk een heuse jurist in het nieuwe Hoofdbestuur als voorzitter, met jarenlange ervaring in het Bedrijfsleven, een eerlijke, integere vriendelijke charismatische lange man, de heer Mr. H. Fabius, wél een democraat in hart en nieren! Hopelijk komt de LPF er over een jaar weer een beetje bovenop!

Dag Pim, we blijven aan je denken lieverd! 
Op 19 juni 2004
om 18:49 getekend door:
N.i.n.a.
Dit is niet ok
Waarom moest dit op mijn verjaardag gebeuren? Mijn verjaardag heeft nu een dubbele betekenis...

R.I.P 
Op 18 juni 2004
om 18:47 getekend door:
R.u.f.e.s.
Dit is niet ok
...Slechts overblijft de herinnering...
...Van hoe jij leefde op Aarde...
...Voor degenen die achterblijven...
...Heeft dat de meeste waarde...
...Vele fijne herinneringen...
...Verzachten onze smart...
...Voorgoed uit ons midden...
...Maar altijd in ons hart...

We zullen je missen Pim.
Rest in Peace.

Kus Lisette. 
Op 18 juni 2004
om 18:39 getekend door:
L.i.s.e.t.t.e...
Dit is niet ok
Lieve lieve pim,

ik snap nog steeds niet waarom V vd G zo iets heeft aangedaan... 6 mei 2002 ik was thuis en ik keek op het nieuws en ik schrok er gewoon van... Het had me toen echt helemaal van binnen kapot gemaakt... Zo'n lieve, leuke, aardige, grappige en eerlijk man waarom moet jouw zo iets overkomen... Ik hoop dat je het daar boven heel erg na je zin hebt.. En in de zomervakantie ga ik naar italie en kom ik naar provesano even bij je kijken...
IK SNAP HET ECHT BIJ LANGE NA NIET...

Groetjes christel... 
Op 17 juni 2004
om 23:08 getekend door:
C.h.r.i.s.t.e.l.
Dit is niet ok
Waar waren Marcel van Dam, Hugo Brandt Corstius (alias Piet Grijs), Hans Dijkstal, Paul Rosenmöller, Thom de Graaf, Jacques Wallage oftewel De burgemeester van Groningen, Thijs Wöltgens, Paul de Leeuw en al die andere Linkse Rakkers die zich zo inzetten tegen het 'Fascisme'... op het moment dat papa Zorreguita naast Koningin Beatrix liep in de kerk bij de doop van 'Het Koningskind'? Bea had zelfs de eer tussen TWEE fascisten in te mogen lopen, de papa en de mama!

Waar waren de fascistenstrijders die jou, Pim, de dood in hebben gedreven?

WO SIND SIE GEBLIEBEN???

NERGENS EEN VAN HEN TE BEKENNEN!!!

Het was oorverdovend stil met hun protest tegen een daadwerkelijke fascist..., de schijnheilige
(s)Linkse viezerikken! Lieve bezoekers gaan jullie oogjes nu MISSCHIEN EINDELIJK OPEN?? 
Op 17 juni 2004
om 22:44 getekend door:
J.o.s.j.e.
Dit is niet ok
Lieve Pim...

Toen ik het hoorde...Dacht ik dit is niet waar.
Maar toen ik de tv aanzetten bleek het waar te zijn..
Ik heb UREN naar het nieuws gekeken..
Zo erg..
Ik mocht nog niet stemmen maar mijn stem had je toch al een beetje.
Ik sluit mijn eigen ook bij GEA aan!!
Rust zacht...
En waak over nederland.. Net al koningin julianaIk weet niet precies hoe je het schrijf sorry..

RUST ZACHT PIM R.I.P. 
Op 16 juni 2004
om 22:00 getekend door:
R.o.b.i.n.
Dit is niet ok
Lieve Pim,

Gisteren de doop van Amalia gezien, met een prominente plaats voor fascistenpapa. Ja, zei Maartje van Weegen, '84% heeft geen moeite met de heer Zorreguita', die dus een ECHTE fascist was.

Jij, lieve Pim bent alleen door de demonisering een fascist GEMAAKT, vooral door de media en de politiek. Jij was echter GEEN fascist! Jij had geen fascitische of racistische ideeen want door de Links georienteerde Rechters in Nederland (95% van de Nederlandse Rechters is namelijk links) ben jij NOOIT vervolgd/veroordeeld geweest voor racistische uitlatingen, dat zegt wel wat!

Jij bent als 'fascist' de dood ingedreven en nu vieren we de doop van een koningskind met een ECHTE fascist, geen kip had er moeite mee, maar weet dat ook HIJ hele smerige dingen heeft toegestaan in het Videlabewind, zijn vrouw vond ook alles goed dus die is ook zo.

Jij bent de dood ingedreven door een idee-fixe dat nog STEEDS door de media wordt voortgezet, anders zouden ze hun gezicht verliezen als ze er mee zouden stoppen.

Dat is Nederland, hypocriet tot in zijn vezels. Gelukkig zat het maffialiefje er ook nog bij, gadverdarrie. 
Op 13 juni 2004
om 10:39 getekend door:
M.a.r.i.e.-.J.o.s.é.
Dit is niet ok
Lieve Pim,

Natuurlijk heb ik op jouw partij gestemd. Ook heb ik weer honderden partijkranten rondgebracht. Het heeft helaas niet het gewenste resultaat opgeleverd, maar dat kan ook niet anders met dit volk, dat zich nog steeds graag laat bedriegen. De Linkse kerk lacht in haar vuistje. Gelukkig hoef jij dit allemaal niet meer mee te maken. We zullen nooit vergeten dat jij voor dit land bent gestorven. Velen blijven jou trouw. Wellicht wordt heel het volk eens wakker en breken er betere tijden aan. Was jij nog maar hier, we hebben je harder nodig dan ooit.
Dag lieve Premier, Onze Enige Echte. We missen je!
Forever At Your Service! xxx 
Op 12 juni 2004
om 0:08 getekend door:
M.a.r.i.a.n.
Dit is niet ok
Lieve Pim,

Ook ik heb op jouw gestemd om te laten zien dat we je niet vergeten zijn.

Ik sluit me ook aan bij Gea.

Groetjes Jessica 
Op 11 juni 2004
om 16:52 getekend door:
J.e.s.s.i.c.a.
Dit is niet ok
Lieve Pim,

Jouw zorgenkindje LPF doet zijn best maar heeft het helaas niet gehaald bij de Europese Verkiezingen. Maurice de Hond noemde de LPF : 'Een dalende trend'. Ik kon wel huilen. Wat hebben die LPF-mensen je toch aangedaan Pim!

Lieve Pim, ook GroenLinks heeft zo'n periode meegemaakt, een paar jaar na hun oprichting, het was daar in het begin ook 1 en al ruzie tussen de bloedgroepen : Communisten, Evangelisten, PPR en PSP.

Ook zij zijn er uitgekomen, weliswaar moiezaam, maar toch. Ik durf te wedden dat de LPF met een NIEUW betrouwbaar hoofdbestuur er weer heel langzaam bovenop zal komen.

Het zal waarschijnlijk nooit meer zo worden als in 2002 maar beter nu zal het zeker worden. Als er maar eenheid komt en de grootste querulanten en valse gelukzoekers eruit gewipt worden, zij hebben jouw partij haast naar de ondergang gebracht. Toch houd je een vaste groep kiezers die in jouw ideeen rotsvast blijven geloven. Hopelijk blijft de LPF dan toch bestaan.

Bijna elke partij heeft jouw schatkist leeggeroofd, we zien nu wel dat 40% v/h Nederlandse volk weer in Politiek
Europa is geinteresseerd, dat heb jij ook mede veroorzaakt lieve Pim. Niemand in Nederland zal in mijn generatie en ik hoop daarna ook, ooit nog jouw naam vergeten, lieve, hele lieve integere man. Dank voor alles! 
Op 10 juni 2004
om 23:51 getekend door:
D.i.n.i.
Dit is niet ok
Pim vandaag heb ik weer op jou gestemp. 
Op 10 juni 2004
om 18:51 getekend door:
P.i.e.t.
Dit is niet ok
Lieve Pim
Ik heb vandaag ook op
jou partij gestemd
Ik mis je 
Op 10 juni 2004
om 18:43 getekend door:
T.r.u.u.s.
Dit is niet ok
< Vorige        1 2 3 4 5 6 7 ... 1197      Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
beheerder
op 6 mei 2002

Contact met beheerder >
Contact met beheerder:


  annuleren

Register verlengen >
Voor dit register is het helaas niet mogelijk een boekje te maken.
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto