Prof. Dr. Pim Fortuyn

Prof. Dr. Pim Fortuyn

19 februari 1948 - 6 mei 2002

Ik zal zeggen wat ik denk,
en ik zal doen wat ik zeg...

Op 6 mei, even na zes uur, werd Pim Fortuyn in het Hilversumse Mediapark door meerdere schoten getroffen. Hij had kort daarvoor meegewerkt aan een rechtstreekse radio-uitzending.

Volgens de laatste peilingen zou zijn Lijst Fortuyn de Tweede Kamer-verkiezingen van 15 mei gaan winnen, waarmee het door hem nagestreefde premierschap binnen handbereik lag. Negen dagen voor deze verkiezingen overleed Pim Fortuyn, kort na de aanslag, aan zijn verwondingen.

Pim Fortuyn werd geboren in Velsen en behaalde in 1971 zijn doctoraat sociologie. Negen jaar later promoveerde hij in de sociale wetenschappen. Hij was korte tijd werkzaam bij de SER en was directeur van de OV Studentenkaart BV. In 1990 werd hij bijzonder hoogleraar aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

"Professor Pim" liet in de media veelvuldig van zich horen, en schuwde de controverse niet. Op flamboyante wijze verkondigde hij zijn mening, die in de loop der jaren zijn neerslag vond in talloze publicaties.

Op 25 november 2001 werd hij gekozen tot lijsttrekker van Leefbaar Nederland. Sinds 20 januari voerde hij de Rotterdamse afdeling van deze partij aan, waarmee hij bij de gemeenteraadsverkiezingen een overtuigende overwinning boekte. Intussen brak hij op 9 februari met de landelijke partij, om twee dagen later de Lijst Pim Fortuyn te presenteren.

Met zijn boek "De puinhopen van paars" als leidraad begon hij aan een politieke opmars die op 6 mei op brute wijze een halt werd toegeroepen. Pim Fortuyn werd 54 jaar.
< Vorige         121 t/m 140 van 23936        Volgende >
Lieve Pim,

Ik weet niet wat te schrijven. Ik kan enkel zeggen dat ik nog meer van je ben gaan houden.
Geniet jij boven maar van jouw heerlijk sigaartje en wijntje.
Nogmaals heel veel dank voor alles wat je nu nog steeds voor ons doet.
Het gaat je goed!

Kusje, Jo 
Op 6 mei 2004
om 8:17 getekend door:
j.o.
Dit is niet ok
VOOR ONZE LIEVE PIM

6 mei 2002- 6 mei 2004
============================
Twee jaar geleden nam een monster Pim's leven
Wij verloren een WONDER, waar is hij gebleven
Nimmer komen wij deze klap meer te boven
Wat die lui in Den Haag ons ook gaan beloven
Zij stalen zijn gedachten en nu is het goed
Voor zijn ideeen vergoot hij zijn bloed
Weg zijn de duistere schimmen van weleer
Bijna alles mag je zeggen, keer op keer
Waar is nu de reden voor zijn moordaanslag?
Waar doen wij nou ons vlammend beklag?
Over tien jaar is het monster weer vrij
Maar door ons toedoen nooit meer blij
Wij doen dit voor Pim, onze minister-president
Wat missen wij toch die geweldige vent!
============================
Rust maar zacht in Italie, lief Pimmeke.
Wij zullen jou nooit vergeten hoor jongen!
Semper fidelis, semper paratus.
Wij gaan door voor jou! 
Op 6 mei 2004
om 0:49 getekend door:
M.a.r.i.a.n.
Dit is niet ok
pim ik mis je nog elke dag en ik kan ook niet echt vrolijk meer zijn het leven gaat door maar genieten van het leven kan niet meer we proberen door te gaan maar hier wordt het steeds meer onmogelijk gemaakt dit land verdiende jou zorg niet het komt NOOIT meer goed 
Op 5 mei 2004
om 22:21 getekend door:
a.n.n.e.k.e.
Dit is niet ok
Pim, mijn held ben je, en mijn held
zal je ook altijd blijven. Morgen is het precies 2 jaar geleden. Het had nooit mogen gebeuren. Nederland gaat kapot en jij durfde dat hard op te zeggen. Pim, heel Rotterdam mist je. Echt waar. Voor altijd in mijn hart Pim. 
Op 5 mei 2004
om 20:16 getekend door:
R.i.k.1.9.0.8.
Dit is niet ok
Hoi lieve Pim, morgen is het 6 mei en dan ga ik met een vriend van me naar Rotterdam. Ik denk elke dag nog aan je en heb een foto van je op mijn kast en een bronzen beeldje! Morgen alweer 2 jaar geleden, die vreselijke dag! Wat heb ik al wat gehuild om je en morgen zullen er weer tranen vloeien. Ik zal een bloemetje voor je kopen, ik mis je en ik hou van je en dat zal altijd zo blijven. Nou Pim ik ben er morgen voor jou. Ik vergeet je nooooit, Pim forever!!! 
Op 5 mei 2004
om 16:23 getekend door:
B.o.u.d.e.w.i.j.n. .H.e.r.m.a.n.s.
Dit is niet ok
Hoe kan ik deze dag ooit vergeten? Ik ben jarig op 6 mei! Ik weet het nog, we waren gezellig mn feestje aan het vieren, ik nam net een nieuw stukje taart en alles was leuk. Belt een vriend van mn moeder op: Pim Fortuyn is neergeschoten. Wij geloofden daar natuurlijk niets van, maar keken voor de zekerheid toch maar even naar het nieuws... en jawel, het was waar! Elke keer als ik jarig ben denk ik terug aan hoe akelig ik me toen voelde. Bedankt, Van Der G!!! 
Op 5 mei 2004
om 11:41 getekend door:
C.h.a.t.e.a.u. .D.w.a.r.s.
Dit is niet ok
lieve pim
we missen je nog steeds heel erg.
niet alleen nu het weer bijna 6 mei is,maar er gaat nog steeds geen dag voorbij dat we niet aan je denken of over je praten.
gisteren was je weer even op de tv.
een programma over de meest memorabele uitspraken aller tijden.
jij stond op nummer 2 maar voor ons blijf je voor altijd nummer 1.
rust zacht lieve pim 
Op 4 mei 2004
om 14:03 getekend door:
m.o.n.i.q.u.e.
Dit is niet ok
Beste Pim,

Al bijna weer 2 jaar geleden, die laffe moord op jou...

Inwendig ben ik nog steeds boos op deze daad.

Wat zou nederland er anders uit hebben gezien als je nog leefde..nog steeds heerst hier ontevredenheid en het wordt er ech niet beter op..steeds meer inleveren en je ziet er niets voor terug..

Pim, rust zacht... ik mis je, nog steeds.

Toine 
Op 4 mei 2004
om 0:49 getekend door:
T.o.i.n.e.
Dit is niet ok
"Wat ben ik blij dat jij nooit bent geworden" ???
Beste jan leer eerst eens behoorlijk Nederlands voordat je een gooi doet naar het MP schap.
En gebruik dit register waar het voor bedoeld is.

Maria 
Op 3 mei 2004
om 22:50 getekend door:
M.a.r.i.a.
Dit is niet ok
En toen werd het stil...alweer bijna 2 jaar geleden. En nog altijd zal het op 6 mei even stil zijn om jou te herdenken lieve Pim. 5 Mei bevrijdingsdag zal ik er altijd aan denken dat jou die vrijheid niet gegund was.
Ik hoop dat je vanaf je wolkje kunt zien hoeveel mensen jou in hun hart sluiten.

xxx Maria 
Op 3 mei 2004
om 22:43 getekend door:
m.a.r.i.a.
Dit is niet ok
Hallo,

Iedereen die Pim Fortuyn een warm hart toedraagt kan hem eren door op hem te stemmen in de vraag wie de grootste nederlander aller tijden is (//www.degrootstenederlander.nl/start.php). De KRO organiseert dit, in november 2004 is de uitslag. Ik heb al op hem gestemd, hij hoort namelijk zeker in de top vijf thuis. Goed idee, toch?

Mats 
Op 2 mei 2004
om 23:15 getekend door:
M.a.t.s.
Dit is niet ok
Lieve Pim,

We houden van je en denken in overgrote getalen nog elke dag aan je.
dANK JE VOOR JE MOED EN WIJSHEID!

Heel veel liefs, voor altijd zit je in onze harten, 
Op 30 april 2004
om 18:17 getekend door:
H.e.t. .N.e.d.e.r.l.a.n.d.s.e. .v.o.l.k.
Dit is niet ok
Was jij er nog maar dan was het in nederland denk ik een stuk beter ik mis je ik hoop dat er voor jou een opvolger komt ja was goet en recht door zee dat wardeer ik laten wij hopen dat het niet voor niets is geweest ik hou van je rust in vrede jongen ik wij zien elkaar wel weer groetjes Hans 
Op 29 april 2004
om 12:51 getekend door:
H.a.n.s.
Dit is niet ok
Lieve Pim, Lieve mensen,

Jan van 2 berichtjes hieronder is bezig met stemmingmakerij, zoals al die engerds dat destijds ook bij Pim hebben gedaan. Alleen ging dat over in een steeds gevaarlijker vorm : demonisering. Er is nooit een demoniseringsproces na de dood van Pim geweest, geen Linkse Rechter durfde het aan.

Wat is het gevolg : demoniseren wordt 'gedoogd' en is DE FAVORIETE OPPOSITIE TECHNIEK VAN DE sLINKSE KERK geworden. Immers het mag toch? Niemand is er ooit voor veroordeeld na de dood van Pim...dus ze gaan er gewoon mee door al die haat te verspreiden en die stemmingmakerij!

Gelukkig krijgen mensen het door, want Links verweet Pim wat ze ZELF juist ALTIJD heeft gedaan : STEMMINGMAKERIJ!!! Linkse hetze! Immers hun eigen superieur gewaande Marxistische ideeen moeten weer de overhand krijgen, anders zijn ze massaal hun baantjes kwijt, dat kan natuurlijk NIET!

LINKS kent GEEN tolerantie voor andersdenkenden, zij streeft dus ook GEEN democratie na want daar moet ALTIJD plaats zijn voor mensen met andere opvattingen dan de Marxistische van de Linkse kerk!. Pim wilde dat wel, redelijke menselijke opvattingen, terug naar de menselijke maat was zijn motto, daarom alleen al is Pim een echte democraat! 
Op 28 april 2004
om 10:45 getekend door:
M.a.r.i.a.
Dit is niet ok
Zalig zijn de onnozelen van geest, zoals Jan hieronder. 
Op 28 april 2004
om 1:36 getekend door:
M.a.r.i.a.n.
Dit is niet ok
lieve pim...

waarom jij?
jij had t zo anders kunnen maken voor ons...
waarom hebben ze jou ontnomen...

rust zacht... 
Op 27 april 2004
om 17:11 getekend door:
m.e.
Dit is niet ok
jemig pim wat had ons land er anders uitgezien als hij je leven niet had afgenomen.tis niet uit te drukken wat er nu met ons land gebeurt ...
was jij er nog maar dat was alles anders
rip 
Op 27 april 2004
om 9:45 getekend door:
p.o.p.k.e.n.
Dit is niet ok
Lieve PIM, mijn stem heb je ook. Voor alles.

Rust zacht.
Yvonne. 
Op 27 april 2004
om 8:00 getekend door:
y.v.o.n.n.e.
Dit is niet ok
Lieve Pim,

Ik hoop dat het Nederlandse volk massaal op jou gaat stemmen in de verkiezing van De Grootste Nederlander Aller Tijden. Uit die 200 geselecteerde namen spring jij torenhoog tevoorschijn. Immers; wat jij in die korte tijd hebt gepresteerd grenst aan het ongelofelijke, nog nooit vertoond in de geschiedenis van de mensheid. Je hebt het bovendien met de dood moeten bekopen, bent daardoor ook nog eens onze Nationale Martelaar geworden. Je verenigde vele kwaliteiten in een persoon, hebt in vier richtingen gestudeerd, schreef een boekenkast vol prachtige werken, was een briljant filosoof, staatsman en denker. Een intellectueel pur sang met een vooruitziende blik. En je was bovenal ook nog eens een lief Mens die geen vlieg kwaad deed en het beste voor had met al je medemensen van goede wil.
Het is te hopen dat die 1,6 miljoen mensen van weleer op jou gaan stemmen, ze zijn het min of meer aan je verplicht, je hebt je leven, je kostbaarste bezit, gegeven voor ons land. Mijn stem heb je in elk geval!
Dag KANJER, rust maar zacht. Wij strijden door voor jou. Forever At Your Service! 
Op 26 april 2004
om 22:00 getekend door:
M.a.r.i.a.n.
Dit is niet ok
Lieve Pim

Jij bent voor mij
de grootste nederlander
aller tijden

Truus 
Op 26 april 2004
om 19:20 getekend door:
T.r.u.u.s.
Dit is niet ok
< Vorige        1 ... 4 5 6 7 8 9 10 ... 1197      Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
beheerder
op 6 mei 2002

Contact met beheerder >
Contact met beheerder:


  annuleren

Register verlengen >
Voor dit register is het helaas niet mogelijk een boekje te maken.
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto