Majoor Alida Margaretha  Bosshardt

Majoor Alida Margaretha Bosshardt

8 juni 1913 - 25 juni 2007

Een geweldig persoon is heen gegaan.

'Majoor' Bosshardt overleden

Amsterdam – Luitenant-kolonel A.M. Bosshardt is op maandagmiddag 25 juni overleden. In de terminologie van het Leger des Heils wordt het ‘Bevorderd tot Heerlijkheid’ genoemd. Thuis in haar woonplaats Amsterdam sliep zij vredig in. De heilsofficier, die voor velen altijd ‘de majoor’ is gebleven, werd 94 jaar. Zij verwierf landelijke bekendheid door haar werk op de Amsterdamse wallen. De luitenant-kolonel wordt op 30 juni op begraafplaats De Nieuwe Ooster begraven.

Lt.-kolonel Bosshardt werd in 1934 officier van het Leger des Heils. Zij werkte in die hoedanigheid onder meer bij een kerkelijke gemeente (korps) en een kinderhuis. Na de oorlog, in 1948, kreeg ze de opdracht iets te doen voor de bewoners van de Amsterdamse wallen. Dat zou uiteindelijk haar levenswerk worden. Ze richtte een zogeheten Goodwillcentrum op. Het centrum groeide in de loop der jaren uit tot een supermarkt van dienstverlening. Daklozen, verslaafden, prostituees en andere hulpvragers kunnen er terecht voor een zeer divers hulpaanbod.

Het Leger des Heils is een christelijke organisatie die actief is in meer dan honderd landen. De medewerkers houden zich bezig met zowel evangelisatie als onder andere jeugdhulpverlening, reclassering en ontwikkelingssamenwerking. In Nederland bestaat het Leger uit een kerkgenootschap en een aantal stichtingen. Het Leger werd in 1865 opgericht door de Engelse methodistenpredikant William Booth.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         801 t/m 820 van 1870        Volgende >
een goed mens is heen gegaan!! 
Op 27 juni 2007
om 10:18 getekend door:
G.i.o.
Dit is niet ok
een in-goed mens is van ons heengegaan.
veel sterkte en mijn condoleances voor familie en vrienden.
als er een god bestaat, is zij nu zeker bij hem. 
Op 27 juni 2007
om 10:13 getekend door:
j... .v.e.e.r.m.a.n.
Dit is niet ok
Majoor,rust zacht waren er maar meer mensen zoals u.
Familie ,vrienden en kennissen gecondoleerd. 
Op 27 juni 2007
om 10:12 getekend door:
p.e.t.r.a.
Dit is niet ok
Lieve majoor,.
Moeder van het hele volk,.maakte geen verschil of de mens nou rood zwart bruin blank of geel was !!!We zullen U vreselijk missen,Bedankt voor al u goede werken.
Ik steek een kaars voor u aan,dag lieve vrouw,moge een ieder aan u blijven denken. 
Op 27 juni 2007
om 10:09 getekend door:
N.i.c.o.l.i.n.e.
Dit is niet ok
Bedankt voor alles en rust zacht. 
Op 27 juni 2007
om 10:04 getekend door:
F.a.m... .A...A... .t.e.n. .D.a.m.
Dit is niet ok
Rust zacht lieve majoor. Ik heb u een keer ontmoet op de boot naar Noorwegen in 1968. Wij hadden toen een klein gesprek en u zat te breien. Ik vergeet dat nooit meer. Wat was u een bijzondere vrouw en wat heb ik later veel van u geleerd. Dank u voor alles! 
Op 27 juni 2007
om 10:03 getekend door:
M.a.r.i.a. .K.o.o.p.m.a.n.-.K.r.a.m.e.r.
Dit is niet ok
Wij danken de goede GOD voor het leven van de Majoor. Zij heeft haar opdracht ten uitvoer gebracht door steeds een leven te leiden van weldadigheid voor allen zoals HEER JEZUS haar heeft aangedragen met name voor de meest behoeftigen op de meest slechte plaatsen. Haar vertrouwen in GOD heeft ons en doet ons sterken elk moment van de dag weer. Zij is vergelijkbaar met de onlangs heilig verklaarde pater Karel Houben uit Munster Geleen, ook zo'n praktisch CHRISTEN. Voor ons is de MAJOOR een ZALIG te verklaren vrouw, in de rij van de MARIA'S. 
Op 27 juni 2007
om 10:03 getekend door:
B.e.p. .e.n. .N.i.c.o. .v.a.n. .S.c.h.e.l.v.e.n.
Dit is niet ok
het leger en u hebben een speciale plaats in mijn hart, rust zacht 
Op 27 juni 2007
om 10:01 getekend door:
j.o.o.p.
Dit is niet ok
Een goed mens is heengegaan. Zo kopm je er maar een paar tegen. Mensen die alles geven voor anderen. Ik wens haar vrienden heel veel sterkte. Nderland zal haar missen!!! 
Op 27 juni 2007
om 9:59 getekend door:
Y.v.o.n.n.e. .W.e.s.t.e.n.b.e.r.g.
Dit is niet ok
Lieve Majoor Bosshardt,
Het bericht van Uw heengaan heeft mij diep geraakt. Al ben ik niet zo gelovig, toch hield ik van U. U was een respectvolle moeder voor het hele Nederlandse volk. U was een zeer boeiend mens, m.a.w. in praten/verhalen op TV en in de omgang met alle soorten mensen van hoog tot laag en van arm tot rijk. U deinsde nergens voor terug.
Wij zullen u node missen.
Moge U rusten in vrede. 
Op 27 juni 2007
om 9:58 getekend door:
s.j.a.n.i.e.
Dit is niet ok
We gedenken haar als een bijzonder mens, Een voorbeeld voor velen dat zij mag rusten in vrede.In de armen van onze Heer en Meester. 
Op 27 juni 2007
om 9:46 getekend door:
M.e.v.r. .B.r.a.s.s.e.r. .d.e. .L.o.o.f.f.
Dit is niet ok
Lieve Majoor Bosshardt,
Als de helft van de mensheid net zo vredelievend was als u bent geweest voor al die mensen waar de maatschappij vreemd tegenaan kijkt zou de wereld en zeker ons kleine Nederland er een stuk mooier uit zien. Ik hoop dat u bij god bent en dat u nu eens lekker vertroeteld wordt. Bedankt dat u er was majoor. Rust zacht. 
Op 27 juni 2007
om 9:42 getekend door:
S.i.l.v.i.a. .K.l.a.r.e.n.b.e.e.k.
Dit is niet ok
Rust zacht. Ik hoop weet dat uw levenstijl een inspiratie voor velen is geweest. 
Op 27 juni 2007
om 9:40 getekend door:
R.e.y.e.r. .G.e.i.j.t.e.n.b.e.e.k.
Dit is niet ok
ik wil iedereen die "de majoor"gaat missen veel sterkte wensen.En ik denk dat er heel veel mensen zijn die haar gaan missen.wat een uniek mens was zij.het was een voorrecht haar te kennen. 
Op 27 juni 2007
om 9:03 getekend door:
G.r.é. .B.u.n.s.c.h.o.t.e.n.-.B.o.o.n.
Dit is niet ok
Lieve Majoor,
Wanneer iedereen op deze aarde is zoals u was, dan zou het ook hier een 'hemel' zijn. Geniet nu maar van uw welverdiende rust in de èchte hemel!
Dank u en veel liefs voor boven,
Willy 
Op 27 juni 2007
om 8:49 getekend door:
W.i.l. .S.t.o.k.e.r.-.L.a.g.e.v.e.e.n.
Dit is niet ok
Zo als u,is er geen één!RIP lieve Majoor 
Op 27 juni 2007
om 8:46 getekend door:
T.i.n.e.k.e.
Dit is niet ok
Wat heeft de majoor een voorbeeld gegeven! Ik wilde dat ik maar een klein beetje zoals zij kon zijn, dan zou Nederland en de rest van de wereld er anders uitzien. Onze trouwtekst was: Want Hij zal aangaande u Zijn engelen gebieden, dat zij u behoeden op al uw wegen". Ik geloof dat zij zo'n engel was. 
Op 27 juni 2007
om 8:45 getekend door:
a.n.n.e.t. .w.u.b.s.
Dit is niet ok
Een heel leven wijden aan een ander, dat is pas een goed mens. Rust zacht, we zullen u missen. 
Op 27 juni 2007
om 8:38 getekend door:
N.i.c.o.
Dit is niet ok
van deze majoor hebben velen steun gehad, genoten, een traan gelaten en zeker lief gehad.. wat een persoonlijkheid maar ze heeft nu wat ze verdient heeft... rust iets wat ze niet kende omdat ze altijd voor "ons" klaar moest staan.. we zullen u en uw werk missen.. rust zacht lieve majoor Kick en Theo 
Op 27 juni 2007
om 8:35 getekend door:
K.i.c.k.
Dit is niet ok
Lieve Majoor, Uw enorme inzet om mensen te helpen zal niet snel vergeten worden. U bracht mensen dichter bij elkaar ongeacht wie of wat men was. U laat een enorme leegte achter. Ik hoop dat U een gouden stoel hebt gekregen in de hemel. U verdient het. Rust zacht lieve Majoor. 
Op 27 juni 2007
om 7:58 getekend door:
M.w... .H... .V.e.e.n.m.a.n.
Dit is niet ok
< Vorige        1 ... 38 39 40 41 42 43 44 ... 94      Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
vergeer
op 25 juni 2007

Contact met beheerder >
Contact met vergeer:


  annuleren

Register verlengen >
Voor dit register is het helaas niet mogelijk een boekje te maken.
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto