Karel  Glastra van Loon

Karel Glastra van Loon

24 december 1962 - 1 juli 2005
Lieve Karel

Jou boeken hebben een onuitwisbare indruk achtergelaten.
Maar dat weegt niet op tegen het verlies dat je vrouw, kinderen, familie en vrienden nu moeten doormaken.

Heel veel sterkte allemaal!
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         21 t/m 40 van 574        Volgende >
dag lieve Karel,
Ik mis je colums in de Margriet ze waren zo dicht bij de werkelijkheid.
Pas je een beetj eop Frederrique 
Op 5 april 2006
om 10:56 getekend door:
A.n.n.e.m.a.r.i.e.
Dit is niet ok
Lieve Karel!
Je wordt nog steeds gemist! 
Op 4 april 2006
om 18:57 getekend door:
T.h.y.r.a.
Dit is niet ok
gecondoleerd,

De passivrucht is het werk van een meester en hij dient herdacht te worden. 
Op 4 april 2006
om 13:07 getekend door:
T.i.m. .j.a.n.s.e.n.
Dit is niet ok
Jouw passievrucht en ongeneeselijk optimistisch hebben mij verwonderd. Ookal ben ik 16 jaar, je bent een groot schrijver, 33 keer is je boek de passievrucht vertaald. Je kunt trots op jezelf zijn, en met jou vele anderen, waaronder ik! Het ga je goed, rust zacht! Dag goede schrijver, dag goede optimist! 
Op 3 april 2006
om 23:19 getekend door:
S.a.n.d.e.r.1.6.j.r.
Dit is niet ok
Ik kende je boeken niet, maar het feit dat je op zo'n jonge leeftijd je vrouw en kinderen achter hebt moeten laten , maakte zo'n indruk op me. Omdat ik mijn man heb verloren, niet door een ziekte maar door een ongeluk. En ik weet dus als geen ander hoe moeilijk zij het zullen hebben.En dat voor hun het leven nooit meer zó zal zijn. Zo heb ik ook moeten leren dat het leven niet maakbaar is en dat je elke dag opnieuw je zegeningen moet tellen, ook al was dat in het begin moeilijk en heb ik eerst zoveel jaren verder moeten komen met de strijd. Ik wens je vrouw en kinderen alle liefde geduld en begrip. 
Op 3 april 2006
om 19:29 getekend door:
T.r.u.d.y.
Dit is niet ok
Beste Karel,

mijn vader is afgelopen januari aan kanker gestorven. Van vrienden heb ik het boek "ongelofelijk optimistisch" gekregen. Binnen 1 dag had ik het uit. De titel zegt genoeg, altijd optimistisch blijven is het beste. Ook als helpt het niet altijd om een ziekte te overwinnen. Mijn vader was tot op de laatste seconde optimistisch. Het leven is niet altijd eerlijk, maar wat hebben we te zeggen he? Pluk de dag zeg ik maar. Het is misschien cliché maar zo is het wel. Als je mijn vander daarboven ergens tegenkomt, drink dan maar een biertje met hem. Het moet goed zijn daarboven, want er is nog nooit iemand van terug gekomen. 
Op 20 maart 2006
om 18:32 getekend door:
G.e.n.a.u.d.
Dit is niet ok
Lieve Karel,

Ik heb altijd van je boeken gehouden en ik vind het zonde dat zo'n talentvolle schrijver op zo'n jonge leeftijd moest overlijden.

R.I.P. YOU'LL NEVER WALK ALONE 
Op 17 maart 2006
om 8:49 getekend door:
i.s.k.a.n.d.e.r. .t.i.m.m.a.n.
Dit is niet ok
heb je altijd een beetje gevolgd in de margriet en nu volg ik de belevenissen van je vrouw en kinderen in australie(en die volg jij vast ook) 
Op 8 maart 2006
om 9:08 getekend door:
f.r.a.n.s.j.e.
Dit is niet ok
Ik ben Marieke en zeventien jaar. Ik heb pas 'ongeneeslijk optimisme' gelezen en ik vond het prachtig. Het was zo mooi om te lezen hoe optimistisch iemand kan zijn met zo'n vooruitzicht als hij had... Eigenlijk heb ik net pas zijn boeken leren kennen, maar hij was en is een groot schrijver. Zoals hij schrijft, schrijft niemand...
Heel veel sterkte met zo'n groot verlies.
Marieke 
Op 4 maart 2006
om 14:54 getekend door:
M.a.r.i.e.k.e.
Dit is niet ok
Gecondoleerd ik heb recentelijk nog de Passievrucht gelezen 
Op 1 maart 2006
om 21:40 getekend door:
A.n.o.n.y.m.o.u.s.
Dit is niet ok
'ongeneeslijk optimistisch' doe ik net dicht.vanochtend gekregen,in een keer uitgelezen. Karin, ik kan me zo indenken hoe je deze man mist! Wat een prachtig,écht mens! Ik wens jou en je kinderen alle goeds, ik hoop dat jullie de volgende keer een lang leven samen is gegund. Veel liefs. 
Op 1 maart 2006
om 20:43 getekend door:
k.a.t.e.
Dit is niet ok
Afgelopen zomer heb ik voor het eerst iets van Karel gelezen en ben ik daarvan onder de indruk geraakt. Een sterke karaktervolle persoolijkheid waar ik tot op de dag van vandaag vaak aan denk. Voor hen die hij achterlaat, wat een verrijking van jullie leven zo een man te hebben gekend.Sterkte... 
Op 9 februari 2006
om 19:54 getekend door:
E.l.s.
Dit is niet ok
Karel, Met veel plezier je collums gelezen in de Libelle? of de MArgriet ik weet niet precies maar je was een warm sociaal mens jammer dat jij er niet meer bent.Familie alle kracht om dit gemis te kunnen dragen. 
Op 24 januari 2006
om 3:16 getekend door:
W.i.l.c.o.
Dit is niet ok
Door jou heb ik ervaring hoe fijn lezen kan zijn..
Bedankt, en sterkte aan de nabestaanden! 
Op 20 januari 2006
om 19:18 getekend door:
W...
Dit is niet ok
Ik vernam pas gisteren in de bijlage van de Volkskrant dat uw man en jullie papa is gestorven. Ik was er de rest van de dag niet goed van en ook vandaag moest ik steeds weer aan hem denken. Zijn boek "De Passievrucht" heb ik twee jaar geleden tijdens een weekje vakantie in Nederland in één keer uitgelezen (tijdens mijn uurtjes middagrust). Ik weet nog hoe enthousiast ik er telkens weer over sprak tegen mijn man. Hoe is het mogelijk dat hij er niet meer is. Ik wens jullie alledrie veel moed voor de toekomst. 
Op 29 december 2005
om 19:03 getekend door:
K.a.t.j.a. .V.a.n. .L.i.e.r.d.e.
Dit is niet ok
..." ongeneeslijk optimistisch "...
ongelofelijk optimistisch...een geweldig schrijver/columnist is heengegaan :(...hopelijk heb je de rust gevonden, na een oneerlijke strijd...

nogmaals sterkte aan alle familieleden, die elke dag weer geconfronteerd worden met de leegte die dag met zich meebrengt... 
Op 6 december 2005
om 10:09 getekend door:
s.a.s.k.i.a.
Dit is niet ok
Veel te vroeg dood, je was een gast met een goed hart, en eerlijk &aktief ook nog, een verlies voor je familie, de party en de schryvende cq lezende nederlanders. Jammer. 
Op 2 december 2005
om 15:42 getekend door:
h.e.n.k. . .m.i.e.d.e.m.a.
Dit is niet ok
R.I.P. familie genoot! 
Op 2 december 2005
om 14:27 getekend door:
Z.e.n.o. .G.l.a.a.s.t.r.a. .v.a.n. .L.o.o.n.
Dit is niet ok
Lieve allemaal,
Nu 2 maanden na het overlijden van mijn vader, wil ik jullie vertellen hoe belangrijk het voor me was om jullie ervaringen te lezen. Zo veel herkenning omdat papa getroffen was door dezelfde ziekte en wij, zijn gezin, ook altijd meer hebben gekeken naar de 2 stappen vooruit, in plaats van de 6 stappen achteruit die elke keer genomen werden door de hersentumor. Ook wel schuldgevoel komt er nu bij kijken. Hebben we eigenlijk wel willen zien hoe ziek hij was ?
Aan de andere kant hadden we geen keus, alleen af gaan op wat de artsen je in het vooruitzicht stellen stort je in een afgrond die je niet aankunt.
Een vriendin van mij zei: je pakt alleen dat wat je aankunt, stukje voor stukje.
Machtelozer dan dit konden wij ons niet voelen en nu... is het allemaal voorbij...
weet dat het ons een beetje helpt om jullie ervaringen te lezen. Het helpt te kunnen zien dat er vanaf het moment dat de ziekte zich openbaart er 2 werelden ontstaan. 1 gewone, zoals het altijd was, en 1 waarbij het hele leven en het perspectief van waaruit je dingen bekijkt zich op een ander niveau plaatsvindt. Ook praktische zaken zoals de bijverschijnselen van dexamethason...
Dank voor deze uitgave!
Weg is niet kwijt...
weidevlinder 
Op 2 december 2005
om 11:13 getekend door:
w.e.i.d.e.v.l.i.n.d.e.r.
Dit is niet ok
Verschrikkelijk. Sterkte voor alle nabestaanden. 
Op 30 november 2005
om 14:02 getekend door:
m.a.r.l.o.u.
Dit is niet ok
< Vorige        1 2 3 4 5 6 7 ... 29      Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Meike
op 1 juli 2005

Contact met beheerder >
Contact met Meike:


  annuleren

Register verlengen >
Voor dit register is het helaas niet mogelijk een boekje te maken.
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto