Peter R. de Vries Foto: Wikipedia.nl

Peter R. de Vries

14 november 1956 - 15 juli 2021

Peter R de Vries was vooral een lieve man die zich met ziel en zaligheid inzette voor families die hij bijstond.

Peter Rudolf de Vries (Aalsmeer, 14 november 1956) was een Nederlands misdaadverslaggever. Hij werd voornamelijk bekend door zijn eigen televisieprogramma "Peter R. de Vries, misdaadverslaggever" dat in 2012 na zeventien jaar stopte. Sindsdien genoot hij in Nederland vooral de reputatie van standvastig aanjager van cold cases en was hij een veel geziene gast in praatprogramma's waarin hij zijn licht liet schijnen over tal van criminele zaken.

Op 6 juli 2021 werd hij op straat in Amsterdam neergeschoten, waarna hij zwaargewond werd afgevoerd naar een ziekenhuis. Daar is hij uiteindelijk overleden,


Bron: Wikipedia.nl
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         81 t/m 100 van 37814        Volgende >
Nog steeds niet te bevatten.
Je bent onvervangbaar.
Niemand die ouders en,
nabestaanden zó
steunt en tientallen jaren
bijstaat.
Dag én nacht. 
Op 14 augustus 2021
om 21:51 getekend door:
K.e.l.
Dit is niet ok
Peter!

Opdat we nóóit vergeten! 
Op 14 augustus 2021
om 19:28 getekend door:
M.a.r.i.a.n.n.e.
Dit is niet ok
ALLES VAN WAARDE IS WEERLOOS!

De Achilles van onze tijd is ons ontvallen…
Veel sterkte voor familie en vrienden 
Op 13 augustus 2021
om 21:25 getekend door:
L.i.e.s. .v.a.n. .N.o.o.r.d.
Dit is niet ok
Lieve na bestaande van deze man pr de Vries ik wens jullie heel Veel kracht toe om dit te gaan verwerken
Ik hoop dat hij nu rust heeft gevonden en dat als een grote engel mag waken over zijn gezin

RIP voor Pde Vries. 
Op 13 augustus 2021
om 18:41 getekend door:
H.e.r.n.i.n.e.-.d.e.l.f.t.
Dit is niet ok
Weer een week verder zonder jou aan de desk en tafels Peter. Ik mis je down to earth kwaliteit, jouw geluid, jouw visie. Sterkte lieve familie, vrienden en collega's. ♡ 
Op 13 augustus 2021
om 13:07 getekend door:
E.l.
Dit is niet ok
Peter, je hebt met jouw leven van deze wereld een betere plek gemaakt. Dank daarvoor. 
Op 12 augustus 2021
om 18:48 getekend door:
E.l.i.n.e.
Dit is niet ok
Beste nabestaanden,

Wat vreselijk dat jullie dit is overkomen. Ik heb hem nooit ontmoet, maar ben enorm geraakt door dit verlies. Ik denk aan jullie, de nabestaanden, die de “prijs betalen” voor zijn inzet. Hopelijk vinden jullie steun en kracht bij elkaar om dit verlies te kunnen dragen. De mooie herinneringen zullen er in ieder geval zijn. En ik hoop dat hijzelf nog heeft mee kunnen krijgen dat er zoveel positieve aandacht voor hem is. Zoals zovelen keek ik graag programma’s waarin Peter aan het woord kwam. Ik zal me Peter blijven herinneren als een authentieke, kritische, lieve man die oprecht in de wereld stond. Zo ontroerend als hij geëmotioneerd vertelde over bepaalde zaken of zichtbaar geraakt was. Zo mooi dat hij herinnert wil worden als goede vader. Niemand is perfect, maar als je als vader dit zegt dan weet je als zoon en dochter dat je vader je echt liefheeft. Prachtig! Veel sterkte, Gisele 
Op 11 augustus 2021
om 15:42 getekend door:
G.i.s.e.l.e.
Dit is niet ok
Een kaars aangestoken voor Peter en zijn naam geschreven in het intentieboek van een kapel op het eilandje Mont Saint-Michel, eeuwenoude plek in zee met overal een weids uitzicht.
R.I.P. Peter R. De Vries. Een dappere man die voor rechtvaardigheid streed. Een goed mens die zich inzette voor anderen. Veel sterkte en kracht voor de nabestaanden en daarnaast voor iedereen die om hem rouwt🙏 
Op 10 augustus 2021
om 21:29 getekend door:
E.v.e.l.y.n.&.L.o.d.e.w.i.j.k.
Dit is niet ok
We missen je intens, lieve Peter R de Vries. Zo'n prachtig mens, onze fantastische held, ons allen ontnomen. We worden steeds zo emotioneel als we filmpjes of foto's van je zien. Al 4 generaties in onze familie houden wij van jou. Op de lange leidsedwarsstraat hebben we wat geschreven voor je op het tafeltj e. Wij wensen alle dierbaren onnoemelijk veel kracht om dit enorme verlies te kunnen dragen. 
Op 9 augustus 2021
om 16:51 getekend door:
F.a.m.i.l.i.e. .K.o.e.l.e.w.i.j.n.
Dit is niet ok
Woorden schieten in dit geval zeker te kort.
Bedankt Peter wat jij voor ons Nederlanders heeft betekent
Sterkte voir amilie en vrienden 
Op 8 augustus 2021
om 9:14 getekend door:
O.l.g.a. .G.e.l.e.i.j.n.
Dit is niet ok
Beste Peter en familie.
Woorden schieten te kort. Peter je was een fijne man die rechtvaardigheid wilde.
Je vocht tegen het kwaad, maar helaas. De criminelen hadden het laatste woord. Ik wens de familie, bekenden, vrienden en co9llega's heel veel sterkte. 
Op 7 augustus 2021
om 20:19 getekend door:
E.d.i.t.h. .Z.e.g.w.a.a.r.d.-.V.o.s.
Dit is niet ok
❤️🌺 Beste Peter🌺❤️

Wat ben jij een lieve en bijzondere mens. Dank voor alles wat je voor de medemens hebt gedaan. Wat jij voor de medemens hebt gedaan dat zal niemand maar dan ook niemand evenaren. Nooit maar dan ook nooit had ik gedacht dat deze laffe daad zou gebeuren. Ik kan en wil het niet geloven dat je er niet meer bent. Ik kijk elke dag naar jou video’s zodat ik weer zo aandachtig naar je kan luisteren & het gevoel dan hebben dat je dan bij ons bent.Nog enorm veel sterkte voor de nabestaande. RIP Held. In ons hart blijf je altijd leven!🥲🌺❤️ 
Op 6 augustus 2021
om 21:55 getekend door:
F.a.d.i.l.a.
Dit is niet ok
Lieve Peter,lieve nabestaanden,

Wat is dit verdriet groot. De woede en onmacht. Nog meermalen per dag flitst het door m'n hoofd...dit had nooit mogen gebeuren. Hoe moet u zich als naasten van hem wel niet voelen. Weet a.u.b. dat mensen oprecht met u meeleven en meevoelen. Maar helaas, ik kan Peter niet terugbrengen voor u.

Gave man, lieve dwarse en eigenzinnige vent met je gouden hart, rust in vrede. Hoop dat je op een mooie plaats bent. En dat je voelt en weet hoe ontdaan iedereen is door jouw heengaan. Veel liefs.

Marianne. 
Op 6 augustus 2021
om 18:11 getekend door:
M.a.r.i.a.n.n.e.
Dit is niet ok
Ik mis je
Ik droomde van je 
Op 6 augustus 2021
om 14:51 getekend door:
K.r.i.s.t.i.n.
Dit is niet ok
Peter, de weken verstrijken. Elke week schrijf ik hier even. Omdat ik je levendig wil houden. Het besef wordt steeds groter dat je dat zelf niet meer kunt doen. Ik vind het verschrikkelijk, het geeft af en toe kortsluiting van binnen. Ik zie, lees, hoor je nog iedere dag, ik praat over je, denk aan je. Er heeft iemand een lief en mooi nummer voor je geschreven Peter, met een waardige clip, ik luister het elke dag. Ik lees wekelijks nog de mail die ik aan je schreef en de kaart met de witgouden hanger die ik bij je neerlegde. In mijn telefoon bekijk ik vaak mijn Peter R. Album. Ik maak mooie plaatjes van je, die deel in met mijn naasten. Dat werkt voor mij, omdat ik niet wil dat de wereld al gewoon verder gaat. Natuurlijk was ik niet op je intieme afscheid, maar heb bewust gewacht om juist op die dag een donatie te doen voor de Stichting De Gouden Tip. Ter ere van jou en jouw werk en alle slachtoffers, nabestaanden. Symbolisch stortte ik € 64,10. Lieve Peter, jouw leeftijd en de 10 die ik je elke keer weer gaf voor wat je deed en voor wie en hoe je was... bent! Want dat blijft je. ♡ 
Op 6 augustus 2021
om 9:23 getekend door:
E.l.
Dit is niet ok
Een maand geleden alweer..

R.I.P. Peter

Je hebt veel voor ons, voor Nederland, betekend. Blijvend. Dank daarvoor en voor de tomeloze energie die je daarvoor had. Dat gaan we erg missen, al zal je nooit helemaal weg zijn.

Heel veel sterkte toegewenst aan familie en vrienden. 
Op 6 augustus 2021
om 8:40 getekend door:
N.i.e.l.s.
Dit is niet ok
Een grote held voor de Nederlandse maatschappij is niet meer, een goede en trotse vader is niet meer, een goede partner is niet meer…. Waarom?! Omdat hij zijn werk deed zoals niemand dit kon of kan doen… Een groot gemis voor mensen die naast hem stonden en voor mensen die hem nog nooit persoonlijk
gekend hebben.
Ik persoonlijk vindt het nog steeds zo raar dat hij nooit meer op tv te zien is in verscheidene programma’s of talkshows. Niet te bevatten dat Peter er niet meer is.

Ik wens alle nabestaanden heel veel kracht en vooral sterkte toe.

Esther 
Op 5 augustus 2021
om 19:04 getekend door:
E.s.t.h.e.r.
Dit is niet ok
Peter R.,

Als groot fan van jongs af aan, keek ik vol enthousiasme naar jouw tv-programma’s. Altijd had ik dat ‘alibi’ op zondagavond.
De manier waarop jij je vastbeet in zaken, je niet op stang liet jagen door mensen en jouw feiten die altijd kloppend waren, zijn een bron van inspiratie en lieten mij aan de buis gekluisterd zitten. Hoe jij jouw verhaald deed boeide mij als geen ander.

Niemand doet dit jou na. Niemand durft dat überhaupt.
Ook zag ik die ongelooflijke warme kant, dat gevoelige hart. En iedereen maar denken dat je alleen zo’n kille en starre man was.

Dat je tijdens het radio interview hebt aangegeven dat het voor jou alleen belangrijk was dat je een goede vader was, spreekt boekdelen over jou!

Dat jouw leven zo ten einde is gekomen, vind ik maar moeilijk te bevatten en maakt me boos. Ik vind het verschrikkelijk en iedere dag hoop ik dat het een enorm flauwe grap is en je er zo weer staat. En sterker dan ooit, onverwoestbaarder dan ooit.
Tranen overvallen mij steeds weer. Wat een persoonlijkheid zijn wij kwijt in dit land. Nooit zal er iemand komen met zo’n vastberadenheid als jij! Met dat lef. Niemand kan aan jou tippen! Nooit meer!

Jouw motto wordt mijn motto: “On bended knee, there’s no way to be free”.

Je bent en blijft mijn held, mijn inspiratiebron en ik zal je nooit maar dan ook nooit vergeten! 
Op 5 augustus 2021
om 10:08 getekend door:
J.o.l.a.n.d.a.
Dit is niet ok
Lieve Peter R de Vries, we zijn elke dag intens verdrietig dat onze held van ons is afgenomen. We staan er mee op en gaan ermee naar bed. We praten elke dag over je, wat een uniek man je was. Dinsdag zijn we met de trein naar Amsterdam gegaan en hebben de route gelopen die jij hebt gelopen vanaf de studio naar de leidsedwarsstraat. Ijskoud werden wij ervan. We zijn nog steeds van slag. Je liep je dood tegemoet. Vol plannen met je vlugge pas. Ook onverteerbaar en onverdragelijk dat de moordenaars, de monsters, gewoon mogen blijven doorleven op onze kosten, met hoge proceskosten en beveiligingskosten. Zij, die onze dierbare intelligente rechtvaardige hardwerkende held van ons hebben afgenomen. Steeds als wij een foto van je zien of je stem weer horen missen we je zo intens dat het pijn doet, messteken door onze ziel. We huilen elke dag. Hoe moeten we verder zonder jou lieve Peter R de Vries. Hoe moeten al je dierbaren verder zonder jou. Dit is zo'n gigantisch gemis. Wij wensen alle dierbaren en geliefden alle kracht toe om dit enorme verlies te kunnen dragen. Wij houden voor altijd onnoemelijk veel van je lieve held. We zulken over jou blijven praten. Bedankt voor al die jaren, voor alles wat je voor ons en dit land hebt gedaan. 
Op 5 augustus 2021
om 9:34 getekend door:
F.a.m. .d.e. .G.r.a.a.f.
Dit is niet ok
Lieve Peter R de vries

Ik wens in de eerste plaatst de nabestaanden heel veel sterkte toe om het verlies van deze unieke dierbare lieve mens. Verder wil ik je bedanken voor je ongelooflijke inzet voor de medemens. Je hebt je zo ingezet voor de medemens en niet alleen omdat je van rechtvaardigheid houdt. Maar omdat jij verder ging dan allen in gedachte tegen het onrecht te staan. Je hekelde onrecht met je hart en ziel. Je liet dat met je stem horen en met alles wat je had zien. Daarnaast kwam je op verschillende manieren en met alle middelen die je had voor mensen op die het zwaar hadden. Je liet nooit los totdat het recht zegevierde. Je bent geweldig! Zeer veel dank daarvoor en zeer veel dank dat we je mochten kennen als een held. Jij bent uniek in je soort met jou overlijden is een stukje leven van ons met je mee. Ik schrijf deze tekst met tranen over mijn wangen. We missen je zo ontzettend. We houden van je! In ons hart blijf je voor altijd leven.RIP HELD!! 
Op 4 augustus 2021
om 20:10 getekend door:
B.e.n.n.a.m.a.r.i.
Dit is niet ok
< Vorige        1 ... 2 3 4 5 6 7 8 ... 1891      Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Anneke
op 15 juli 2021

Contact met beheerder >
Contact met Anneke :


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Peter R. de Vries

Er zijn voor dit register meer dan 5000 condoleances. Neem contact met ons op om een boekje te laten maken.
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto