Peter R. de Vries Foto: Wikipedia.nl

Peter R. de Vries

14 november 1956 - 15 juli 2021

Peter R de Vries was vooral een lieve man die zich met ziel en zaligheid inzette voor families die hij bijstond.

Peter Rudolf de Vries (Aalsmeer, 14 november 1956) was een Nederlands misdaadverslaggever. Hij werd voornamelijk bekend door zijn eigen televisieprogramma "Peter R. de Vries, misdaadverslaggever" dat in 2012 na zeventien jaar stopte. Sindsdien genoot hij in Nederland vooral de reputatie van standvastig aanjager van cold cases en was hij een veel geziene gast in praatprogramma's waarin hij zijn licht liet schijnen over tal van criminele zaken.

Op 6 juli 2021 werd hij op straat in Amsterdam neergeschoten, waarna hij zwaargewond werd afgevoerd naar een ziekenhuis. Daar is hij uiteindelijk overleden,


Bron: Wikipedia.nl
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         101 t/m 120 van 37814        Volgende >
rust zacht peter 
Op 4 augustus 2021
om 18:58 getekend door:
c.h.l.o.e.
Dit is niet ok
Lieve Peter R de Vries,
Ik wens de nabestaanden van Peter heel veel kracht toe om dit immense verlies te verwerken. Ik kan alleen maar raden naar hoe moeilijk het is voor u allemaal. Zelfs ik heb het er nog moeilijk mee en ik ken Peter alleen maar van tv. Ik mis hem verschrikkelijk en RTL Boulevard kan ik niet meer zien. Dat programma is gewoon niks voor mij zonder Peter. Ik kijk nu noodgedwongen oude afleveringen van Peter R de Vries misdaadverslaggever. Alleen maar omdat ik hem zo graag wil zien en horen. Ik kan niet kijken zonder tranen. Het idee dat hij er niet meer is, is nog steeds onwerkelijk en niet te bevatten. Ook de manier waarop hem het leven is ontnomen, door iemand die niet eens in de verste verte in de buurt kwam van wie Peter was! Zo'n schoft! Ik wou dat het allemaal anders was en dat we terug konden gaan naar 5 juli, de dag dat Peter er nog was. Toen ik hoorde dat Peter was neergeschoten kon ik alleen maar roepen; Oh mijn God nee! Dat is het enige dat ik kon uitbrengen. Daarna heb ik elke dag aan hem gedacht en elke dag een kaarsje voor hem gebrand. Ik heb zelfs tot God gebeden voor Peters herstel. En ik ben atheïst... Misschien heeft het daarom wel niet geholpen. Ik heb zo gehoopt, en met mij heel veel mensen in Nederland, dat Peter hier uit zou komen. Ik heb geen moment gedacht dat hij niet wakker zou worden. Want we hebben het hier wel over Peter R de Vries! De onwrikbare, de onverschrokkene.. Het nieuws dat hij was overleden sloeg dan ook in als een bom. Ik was op mijn werk en had net nog 5 minuten ervoor tegen mijn collega gezegd dat Peter zelfstandig ademde en dat hij een pols had. Ik was zo blij.. 5 minuten later, op het 14:00 uur journaal hoorde ik van zijn overlijden. Ik sloeg een oerkreet, ik weet niet waar dat geluid vandaan kwam, maar het kwam van heel diep uit mij. Zo verschrikkelijk erg vond ik het. Het voelde alsof ik een familielid van heel dichtbij had verloren en ik begon te huilen en tegen dingen aan te schoppen en te slaan. Ik heb de rest van de dag vrij genomen en ben huilend naar huis gefietst. Daar heb ik het nieuws gevolgd en alle programma's over hem gekeken. Ik kan hem niet loslaten. Daarom kijk ik naar oude afleveringen. Zo voelt het bijna alsof hij er nog is, al is het wel moeilijk om te kijken. Ik heb op de dag van zijn overlijden al een condoleance geplaatst, maar ik wilde nog zoveel zeggen dus doe ik dat nu. Beetje laat misschien, maar ik had de woorden niet meer. Ik had nooit gedacht dat de dood van iemand die ik eigenlijk niet kende zoveel verdriet zou doen. Nooit eerder zoiets beleefd. Dit doet gewoon zeer. En daarom kan ik mij niet beginnen voor te stellen hoe dat voor u die dicht bij hem stonden allemaal moet zijn. Wat een pijn en verdriet zeg...

Heel veel kracht en sterkte toegewenst en weet dat er heel veel mensen waren die van Peter hielden. Ik zal hem in ieder geval nooit vergeten.

Dag lieve Peter.. Rust zacht en in liefdevolle vrede. Heel veel liefs Monique 
Op 4 augustus 2021
om 18:20 getekend door:
M.o.n.i.q.u.e. .u.i.t. .G.r.o.n.i.n.g.e.n.
Dit is niet ok
Beste Peter,

Ik wil je bedanken voor al het voortreffelijk werk wat je gedaan hebt voor de goede burgers in nood.

Je was hun laatste strohalm en gaf ze hoop en vertrouwen in bange en donkere dagen.

Jammer dat men ondanks alle inspannigen, uiteindelijk helaas niets voor jou heeft kunnen betekenen wat jij voor anderen betekend hebt.

Peter als samenleving zijn we je enorm dankbaar en ik weet, je krijgt elders een goede plek!

Je was de allerbeste en grootste hulpverlener voor slachtoffers en hun nabestaanden,en zeker ook de beste misdaadverslaggever.

We zullen je missen!

De nabestaanden condoleer ik met het groot verlies van hun dierbare Peter.

Jullie mogen zeker trots zijn op wat hij als individu heeft neergezet en betekend heeft voor velen in de maatschappij. 
Op 4 augustus 2021
om 17:42 getekend door:
L.i.a.
Dit is niet ok
Ik wens alle nabestaanden heel veel kracht en steun toe om dit grote verlies te verwerken.

Hoop dat ze de laffe hond vinden die zijn leven heeft genomen en daarna de benen nam.

Rust zacht peter 
Op 4 augustus 2021
om 15:10 getekend door:
M.a.r.i.e.k.e.
Dit is niet ok
RTL Boulevard zal nooit meer het zelfde zijn! Wat was je een held! Je wordt zo gemist Peter! Rust zacht! Heel veel sterkte voor iedereen die dicht bij Peter stond! 
Op 4 augustus 2021
om 12:23 getekend door:
T.e.u.n.
Dit is niet ok
Er is jou onrecht aan gedaan wat niet te bevatten is je bent een kanjer! We gaan je missen veel sterkte voor fam en liefde 
Op 4 augustus 2021
om 1:29 getekend door:
G.e.r.r.y. .G.e.u.r.t.s.
Dit is niet ok
Lieve Peter

Niet te bevatten
Wat een groot verlies
We gaan je missen!

Vanaf jongs af aan was u mijn voorbeeld! Een ware held, die geen blad voor mond hield. Altijd rechtvaardig. Mijn hart bloed…
Als iedereen stil was, was ju degene die zijn mond wel opentrok! Ik heb zo ontzettend veel bewondering voor uw werk!

Familie,kinderen en vriendin heel veel sterkte

Groetjes uit Schleswig Holstein. 
Op 3 augustus 2021
om 19:08 getekend door:
M.i.r.a.n.d.a.
Dit is niet ok
Wil op de eerste plaats de familie sterkte wensen met Peters verlies het is een enorm verlies voor iedereen die een hart heeft we zullen je missen Peter. Paulus v Hekken. 
Op 3 augustus 2021
om 15:14 getekend door:
P. .v.a.n. .H.e.k.k.e.n.
Dit is niet ok
Vind dit heel moeilijk en mijn steun betuig ik voor nabestaande.

Ik vond Peter echt helemaal te gek en keek altijd vol bewondering naar zijn werk en hulp tegen misdaad, onrecht en het falende politie werk wat hij dan altijd zo mooi beargumenteerde en hun op hun plek zette.

Veel te vroeg nog eigenlijk en was een man van daden.
En nooit op de knieën maar borst vooruit en kin omhoog.

Rust zacht Peter rust zacht 
Op 3 augustus 2021
om 10:25 getekend door:
A.d.è.l. .Z.a.r.r.o.u.k.
Dit is niet ok
Kan het nog steeds niet bevatten je word gemist peter rust zacht 
Op 2 augustus 2021
om 20:57 getekend door:
y.v.o.n.n.e.
Dit is niet ok
Beste Familie en nabestaanden,

Peter heeft zoveel geweldig werk gedaan, ik hoop dat hij nu, hoewel veels te vroeg zacht mag rusten en wens u de kracht toe dit immense verlies te verwerken. 
Op 2 augustus 2021
om 15:24 getekend door:
S.t.i.j.n.
Dit is niet ok
Beste Peter,
Ook al kende ik je niet persoonlijk, ik ga je missen en ik zal alles wat je voor dit land hebt gedaan nooit vergeten. Mogen de nabestaanden de kracht krijgen om dit zware verlies te verwerken en mogen de daders de zwaarste straf krijgen.
Rust zacht 
Op 2 augustus 2021
om 14:39 getekend door:
F.a.b.i.a.n.
Dit is niet ok
Beste Peter,
Wat een schoften dat ze jou doodschieten en dan ook nog van achteren. Losers. Peter we gaan je missen wat een top vent was je. Je stond voor iedereen klaar. Rip mijn vriend. 
Op 2 augustus 2021
om 13:01 getekend door:
m.a.r.t.i.n. .v.a.n. .v.l.i.e.t.
Dit is niet ok
Lieve Peter,een beetje laat,maar rust zocht! Jouw moordenaar(s) krijgt levenslang zodat er gerechtgheid voor jou komt. Dit wensen miljoenen Nederlanders. Heel veel liefde voor zijn gezin en vrienden. 
Op 2 augustus 2021
om 12:28 getekend door:
R.e.n.a.t.a.
Dit is niet ok
Geachte familie van Peter R. de Vries,

Gecondoleerd met het verlies van Peter. Hij heeft veel betekend voor meerdere mensen. 
Op 2 augustus 2021
om 10:47 getekend door:
M.a.c.h.i.e.l. .L.o.c.k.
Dit is niet ok
Peter, rust zacht, mensen op deze wereld komen en gaan, echter er zijn weinig mensen die een positieve impact hebben gehad op vele levens.
je bent en blijft een gemis voor heel veel mensen op de wereld. 
Op 2 augustus 2021
om 1:29 getekend door:
F.a.t.i.h.a. .I.
Dit is niet ok
Peter wat heb je een leegte achter gelaten. Ik ken je niet persoonlijk, maar toch voel ik een groot gemis. Ik stel dagelijks de vraag hoe dit kon gebeuren en het waarom? Bedankt voor alles wat je voor veel mensen hebt gedaan.
Rust in vrede lieve Peter, je zal worden gemist en je zal voor altijd in menig gedachte blijven. Sterkte aan de familie. 
Op 1 augustus 2021
om 20:04 getekend door:
R.i.j.n.a.
Dit is niet ok
Zo oneerlijk, zo onnodig, zo laf en zo verdrietig.Ik kan het nog steeds niet echt geloven. Wat een ontzettend gemis dat jij er niet meer bent Peter.
Bedankt voor alles wat je hebt gedaan voor velen! Veel sterkte voor familie en naasten. 
Op 1 augustus 2021
om 18:06 getekend door:
Y.S.
Dit is niet ok
Lieve Peter,

Natuurlijk wordt je naam ruim twee weken na je overlijden nog genoemd.
Op de t.v., op internet, onder vrienden en collegae. Op straat en in de supermarkt.

Maar, in mij is het heel stil geworden. De aanslag, je overlijden. Vind er slechts verdriet voor, niet veel woorden. Ik hoop dat jij, waar je nu ook bent, kunt voelen hoe diep geraakt ik ben. En ik niet alleen... 
Op 1 augustus 2021
om 17:19 getekend door:
M.a.r.i.a.n.n.e.
Dit is niet ok
Lieve Peter R de Vries, er bestaat geen mooier mens dan jij, zo'n prachtig karakter, gelukkig heb je je bijzondere genen door gegeven aan je geweldige kinderen. We zullen je voor altijd intens missen. We worden steeds zeer emotioneel als we foto's en filmpjes zien van je, je eerlijkheid en je rechtvaardigheid, wat een gemis voor de wereld. Gods kracht en nabijheid gewenst voor alle dierbaren om dit onnoemelijk grote verlies te kunnen dragen. 
Op 1 augustus 2021
om 16:12 getekend door:
B.e.r.t.
Dit is niet ok
< Vorige        1 ... 3 4 5 6 7 8 9 ... 1891      Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Anneke
op 15 juli 2021

Contact met beheerder >
Contact met Anneke :


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Peter R. de Vries

Er zijn voor dit register meer dan 5000 condoleances. Neem contact met ons op om een boekje te laten maken.
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto